Article_Top_970x250

Lijepa hrvatska sportska priča iz Australije: Otac trener, a dva sina igrači u klubu koji se bori za naslov

Perth Glory

Lijepa hrvatska sportska priča iz Australije: Otac trener, a dva sina igrači u klubu koji se bori za naslov

srp 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images/ Dnevnik.ba

Perth Glory klub je koji ima pravu hrvatsku koloniju u svojim redovima. Natječe se u australijskoj A - League i trenutno su na petoj poziciji koja vodi u doigravanje za prvaka.

No, ono što je zanimljivo je da ovaj klub ima čak četvoricu igrača koji su hrvatskog porijekla. To su: Tomislav Mrcela, Ivan Franjić te braća Kristian i Gabriel Popović, a tu je i jedan igrač bh. porijekla Dino Đulbić. Ipak, najpoznatije ime ovih australijskih Hrvata je trener kluba Tony Popović koji je i bivši reprezentativac Australije za koju je upisao 58 nastupa na stoperskoj poziciji.

Zanimljivo, imao je priliku da na Svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj igra protiv Hrvatske, ali se ozlijedio u prethodnoj utakmici i propustio taj posljednji susret grupe F koji je završio 2:2 i koji je Australiju odveo u osminu finala.

Od europskih klubova Tony Popović je igrao za engleski Crystal Palace i tamo ostavio dubok trag, a nosio je i kapetansku traku. Trener Perth Gloryja je od 2018. godine, a prošle sezone je osvojio regularni dio A- League, ali je u finalu play-offa izgubio od Sydneyja nakon penala.

Tony je u ovoj sezoni priliku dao i svojim sinovima Kristijanu i Gabrijelu koji su i najmlađi igrači u klubu. Kristian ima 18, a Gabriel samo 16 godina. Stariji sin igra na poziciji zadnjeg veznog i ove sezone je upisao ukupno 13 nastupa te zabio 1 gol, dok je mlađi sin napadač i zabilježio je ukupno 9 nastupa.

Dnevnik.ba/ T.R.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore