Article_Top_970x250

Legenda Komšić opet osniva novu stranku

parada političkih propalica

Legenda Komšić opet osniva novu stranku

tra 29, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Nakon što je napustio SDP i osnovao DF, i onda kao Predsjednik DF-a zajedno sa bivšim predsjednikom SDP-a, i čovjekom koji ga je istrjerao iz stranke Zlatkom Lagumdžijom, i bivšim članom SDP-a i predsjednikom HSS-a i USD-a Ivom Komšićem, kojeg je također iz SDP-a istjerao Zlatko Lagumdžija, osnivao nekakav PSPD (Pokret socijalne pravde i demokratije) Željko Komšić je ušao sasvim novi fenomenalni projekt! 

Piše: Tvrtko Milović

Glupavi projekt PSPD-a je očekivano neslavno propao a Željko Komšić, i dalje predsjednik DF-a, dao se u još jedan projekt osnivanja stranke. 

Ovaj put u najnoviju stranku su uključeni svi članovi ranije propalog PSPD-a, onda članovi GS-a (koji se ranije otcijepio od DF-a a koji se još ranije otcijepio od SDP-a) i Socijaldemokrati BIH (isto otcijepljeni od SDP-a) koje vodi također bivši član SDP-a Enver Bijedić.

Inače taj Bijedić je bio u smrtnom sukobu sa Željkom Komšićem ali šta ima veze. Kad je propali projekat u pitanju brzo se zaboravi na stare sukobe. 

Ovoj paradi političkih propalica pridružuje se i jedan fino odjeveni cirkusant Mirsad Hadžikadić koji jadan misli da će mu ovi mjenjači stranaka donijeti neke glasove. 

Ono što posebno intrigira jeste mentalno stanje Željka Komšića koji kao predsjednik parlamentarne stranke koja je dio vladajuće koalicije a on sam član Predsjedništva ima potrebu da, ne jednom, nego dva puta, osniva sasvim novu stranku. 

Sretno u svakom slučaju.

Dnevnik.ba