StoryEditor
Mostar

Kordić: Nedopustivo je da ulaz u Stari grad izgleda kao da je rat jučer stao

Piše DESK  /  31.08.2021., 11:23h
Više od pola godine investitor hotela „Ruža“ u Mostaru, koji se nalazi u zoni pod zaštitom UNESCO-a, ne vraća u prvobitno stanje, kako mu je to naloženo, dio javne ceste na kojoj su vršeni bespravni radovi.

Da stvar bude gora, prije dva mjeseca je drugi dio ceste, uz sami hotel, koja vodi iz ulice Rade Bitange prema Starom gradu i Bulevaru te prema ulici Husnije Repca, nakon skoro dvodeseteljetne uzurpacije, budući da im je služila kao pozicija za građevinske strojeve i dizalice, Gradu Mostaru vratio kao makadam!

S druge strane, na prostoru koji je građanima služio kao putna komunikacija, istovremeno, postavljene su rampe za naplatu parkinga, a naknadno je iz Gradske uprave pojašnjeno da je riječ o posjedu vlasnika „Ruže“, piše Avaz.

I, dok se građani pitaju zbog čega je dopušteno postavljanje rampe, dok se javna cesta ne sanira, dotle su uz njih i svi turisti koji su ovo ljeto automobilima stizali u grad na Neretvi kako bi pohodili staru gradsku jezgru morali koristiti ovu užasnu prometnicu.

Iako je inspekcija u nekoliko navrata djelovala te je u konačnici investitoru, kako sse ranije pisalo, izdan nalog za otklanjanje svih utvrđenih i dokumentiranih nepravilnosti, na terenu se ništa nije dogodilo.

S ovim problemom upoznat je i mostarski gradonačelnik Mario Kordić, koji nam rekao kako su s investitorom održali nekoliko sastanaka i zbog same izgradnje hotela, ali i ceste.

- U tom dijelu grada je nastao izvjestan problem, jer se bez valjanih dozvola i na svoju ruku probalo naći prometno rješenje pa smo poslali inspekciju i vratili stvari u zakonske okvire. Vrlo brzo ćemo, kao Grad, jer to je naša prometnica, riješiti taj problem i asfaltirati cestu. Nedopustivo je, uistinu, da ulaz u Stari grad izgleda kao da je rat jučer stao - rekao je Kordić za Avaz.

Ugovor za obnovu hotela „Ruža“ vlasnik i investitor Emir Kečo je s Agencijom za privatizaciju HNŽ sklopio prije 20 godina. 

Otad do danas osnovni ugovor je „pretrpio“ 10 aneksa, a radovi na hotelu, koji je unazad nekoliko godina pod kišobranom „Mariotta“, nisu još okončani. Do sada je u izgradnju uloženo više od 72 milijuna KM.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 07:33