Article_Top_970x250

Karamatić o Vučićevoj posjeti Zagrebu: Normalno je da se susjedi sastaju

kolege iz epp-a

Karamatić o Vučićevoj posjeti Zagrebu: Normalno je da se susjedi sastaju

velj 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Karamatić je rekao kako jedina hrvatska stranka koja nije podržala ulazak Vučićevih Naprednjaka u EPP upravo HSS, koji je nakon čina prijema SNS-a u punopravno članstvo zamrznuo svoj rad u EPP-u a predsjednik hrvatskog HSS-a, gospodin Krešo Beljak, je informirao predsjednika EPP-a, gospodina Josepha Daula, kako „HSS ne može biti u istoj grupaciji kao Vučićevi četnici“.

U duhu dobrosusjedskih odnosa normalno je da predsjednici susjednih država komuniciraju između sebe i bilateralni sastanci su više nego poželjni, rekao je za Dnevnik.ba Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BIH i član Predsjedništva HNS-a BiH, komentirajući posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu.

„Zbog nedavnog rata odnosi Hrvatske i Srbije se teško mogu nazvati normalnima i logično je da posjeta predsjednika Srbije Republici Hrvatskoj, na koju je upravo Srbija izvršila agresiju izaziva posebnu pozornost. Od rata do danas odnosi su se koliko-toliko normalizirali i čak bi se usudio nazvati ovaj susret susretom dvoje stranačkih kolega“, izjavio je Karamatić.

Pojasnio je kako ne treba zaboraviti kako je Vučićeva Srpska napredna stranka nedavno primljena u punopravno članstvo Europske pučke stranke (EPP) te da prigodom glasovanja o prijemu SNS-a nitko iz hrvatskog HDZ-a nije glasovao protiv.

„Budući da predsjednica Hrvatske dolazi iz HDZ-a mislim kako je logičan zaključak kako se osim o susretu predsjednika dvije države radi i o susretu stranačkih kolega“, istaknuo je.

Također, Karamatić je napomenuo kako jedina hrvatska stranka koja nije podržala ulazak Vučićevih Naprednjaka u EPP upravo HSS, koji je nakon čina prijema SNS-a u punopravno članstvo zamrznuo svoj rad u EPP-u a predsjednik hrvatskog HSS-a, gospodin Krešo Beljak, je informirao predsjednika EPP-a, gospodina Josepha Daula, kako „HSS ne može biti u istoj grupaciji kao Vučićevi četnici“.

J. Gudelj / Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250