StoryEditor
podcast bura

Jurija Milović: I L‘adorant i ja smo djeca Instagrama, želim slati pozitivne poruke u svijet

Piše desk  /  02.12.2021., 18:18h
Jurija Milović, poduzetnica i novinarka gošća je najnovijeg izdanja podcasta Bura. Govorila je tomu kako pomiriti obiteljski život i profesionalnu karijeru. Istaknula je kako je danas jako teško očuvati obiteljske vrijednosti u modernom vremenu ali i kako su te vrijednosti pod pritiskom globalne ljevičarske agende.

Opisala je i kako je ušla u svijet novinarstva. Kazala je kako joj se novinarstvo nekako "dogodilo".

"Uvijek sam se htjela baviti umjetnosti, književnosti i pisanjem. No, spletom okolnosti dogodilo se da uđem u novinarstvo. trenutno se ne osjećam kao novinarka, ali ne želim sebi zatvarati nikakva vrata".

Kazala je kako mladi ljudi trebaju studirati, ali i da je njoj osobno svršavanje studija samo jedna osobna satisfakcija.

"Novinarstvo mi je bila sjajna jedna prilika. Otvorilo mi je mnoga vrata. Upoznala sam svakojake ljude".

S urednikom i voditeljem Podcasta Bura Milović je razgovarala o objektivnosti u novinarstvu, dala je savjete za razvoj mladih novinara i kako pristupiti tom poslu. Objasnila je i zbog čega se u zadnjih nekoliko mjeseci distancirala od novinarstva i medijske scene u BiH.

image

Jurija Milović i Jurica Gudelj

FOTO: PODCAST BURA -

"Okidač za takav moj stav je bio jedan tekst koji sam napisala a nakon kojeg sam doživjela žestoke prijetnje. To je bilo vrlo ružno. U vrijeme dok ljuljam tromjesečnu bebu, nisu mi trebale prijetnje u prvom redu prema meni kao ženi. (...) Činjenica jest da se ja ne bojim, ali zašto to meni sve treba?"

Milović je objasnila i što je "L'adorant", brend iza kojeg stoji. Opisala je kako je spojila svoje znanje o društvenim mrežama, medijima, književnosti, fotografiji i tržištu te pokrenula svoj modni brend.

"Jako brzo se dogodila tranzicija s Instagrama u realni svijet. Nakon svega tri mjeseca počeli smo pozitivno poslovati i ukazala se potreba da otvorimo trgovinu, što smo i učinili u Kiseljaku".

Ispričala je što je sve potrebno da bi se dobila što bolja vidljivost na Instagramu i kako početi poslovati preko ove društvene mreže. Govorila je i o influencerima na društvenim mrežama i drugim temama.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:00