Article_Top_970x250

IZBORI Tko će s kim i tko će protiv koga u Mostaru

koaliranje

IZBORI Tko će s kim i tko će protiv koga u Mostaru

kol 13, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vruće predizborno ljeto u Mostaru počelo je najavom potpisivanja sporazuma između SDP-a i Naše stranke o zajedničkom nastupu u ovom gradu, u kojem će lokalni izbori biti održani nakon 12 godina.

Inicijalnim sporazumom te dvije stranke, na izbore, koji bi trebali biti održani 20. prosinca, izaći će pod nazivom Bosanskohercegovački blok. Ovakva odluka dvije bošnjačke stranke građanske orijentacije nije dobro primljena kod stranaka tzv. probošnjačkog bloka, koji predvodi Stranka demokratske akcije. 

''Nakon najave ove suradnje, od osoba bliskih probosanskom bloku, koji čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS, došlo je do ružnih riječi i optužbi da ovim sporazumom SDP i Naša stranka idu na ruku HDZ-u. Iz SDA danas, ipak, smiruju situaciju i pozivaju na jedinstvo'', objavila je BHRT.

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora donijelo je Odluku o zajedničkom nastupu stranaka HNS-a na lokalnim izborima 2020. godine. Stranački predstavnici unutar Hrvatskog narodnog sabora, uz zaključak za zajedničkim nastupom, posebno su istakli kako će se formiranje svih listi raditi uz dogovor. 

Izuzetak će biti u sredinama gdje su Hrvati većina, HNS će u tim sredinama ići s više kandidata i listi. Prvi sastanak bloka probosanskih stranaka trebao bi biti održan sljedećih dana, dok iz HDZ-a kažu da će odluku o načinu izlaska na izbore donijeti sljedećeg tjedna.

 ''Izbornog pobjednika, tko god on bio, čekaju izazovi poput deponije Uborak, nefunkcionalnih kolektora, bespravne gradnje i brojnih drugih problema koji su se u godinama bezvlašća nagomilali u Mostaru'', navodi BHT.

Dnevnik.ba

Tagovi: