Article_Top_970x250

Ivica Anić i Dalibor Vuković u Buri: Zašto smo odbili ponudu Vlade HNŽ-a tešku 18 milijuna KM

predsjednici sindikata

Ivica Anić i Dalibor Vuković u Buri: Zašto smo odbili ponudu Vlade HNŽ-a tešku 18 milijuna KM

tra 15, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dalibor Vuković, predsjednik sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a i Ivica Anić, predsjednik sindikata uposlenika SKB Mostar u Podcastu bura govorili su o štrajku zdravstvenih djelatnika u Hercegovačko neretvanskoj županiji.

Govorili su o razlozima stupanja u štrajk, što su tražili od Vlade HNŽ-a a što im je nudila Vlada. U razgovoru s voditeljem i urednikom Podcasta Bura Juricom Gudeljom razgovarali su o posljedicama štrajka po građane a osvrnuli su se i na špekulacije da je štrajk politički motiviran.

"Ministarstvo zdravstva HNŽ-a je cijelo vrijeme nas ignoriralo. Mi smo bili prisiljeni pokrenuti ovaj štrajk", rekao je Anić te javno pojasnio kako su izgledali razgovori između vlade i sindikata.

Više puta su ponovili svoju spremnost na kompromis te i preko gostovanja u Podcastu Bura pozvali Vladu HNŽ da se ponovno pokrenu razgovori kako bi se štrajk okončao.

Vele kako je cilj štrajka, pored očitog povećanja plaća svim uposlenicima u zdravstvu, poboljšati i kvalitetu zdravstvenih usluga građanima. Pojasnili su i zašto su odbili dosadašnje ponude Vlade HNŽ-a te ponudili svoje mišljenje do kad bi sam štrajk mogao trajati.

Dnevnik.ba

Tagovi: