StoryEditor
podcast bura

Ivić Pašalić: Politika je postala zanimanje za poslušnike i zavod za zapošljavanje; Herceg Bosna se nije mogla sačuvati

Piše DESK  /  07.07.2022., 12:08h

Ivić Pašalić u novom izdanju Podcasta Bura govorio je o tomu kako ga je Ivo Sanader pokrao na Izbornom saboru HDZ-a 2002. godine, ostacima komunističkog mentaliteta koji sprječavaju razvoj gospodarstva, odnosu hrvatskog iseljeništva s domovinom, zašto Herceg Bosna nije mogla biti sačuvana i drugim temama.

U novom izdanju Podcasta BURA gost je Ivić Pašalić, dr. med., bivši poznati političar, a danas uspješan poduzetnik. Govorio je o svojoj karijeri; od liječnika do bliskog suradnika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, gubitku izbora u HDZ-u, osnivanju nove stranke i napuštanju politike te okretanju k poduzetništvu. 

"Ivo Sanader me je tad brutalno pokrao", rekao je govoreći o Izbornom saboru HDZ-a 2002. godine na kojem je upravo Sanader postao predsjednik ove stranke.

image

Ivić Pašalić u Podcastu Bura

PODCAST BURA -

Govorio je o odnosima poduzetništva i sindikata, socijalnom dijalogu i stigmatiziranju poduzetnika kao "loših dečki".

Predstavio je svoje aktivnosti na 5. Hrvatskom iseljeničkom kongresu koji se održao u Mostaru, gospodarski forum i Zakladu Rhema. 

Kako je danas biti poduzetnik u Hrvatskoj, jesmo li mentalno još u socijalizmu, razmišlja li dijaspora premalo o BiH u odnosu na Hrvatsku, što Republika Hrvatska treba konkretno uraditi kako bi se pomoglo Hrvatima u BiH, je li Herceg Bosna mogla opstati i što danas nedostaje u hrvatskoj politici u BiH pogledajte u novoj emisiji Podcasta BURA koju je uredio i vodio Mario Nikolić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:55