Article_Top_970x250

Ivanić: Potpuni raspad hrvatsko-bošnjačkih odnosa u FBIH, za dogovor o izbornom zakonu ne postoji ni minimum šanse

Srpski član predsjedništva bih

Ivanić: Potpuni raspad hrvatsko-bošnjačkih odnosa u FBIH, za dogovor o izbornom zakonu ne postoji ni minimum šanse

pro 07, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Radi se o dva potpuno različita politička koncepta. Hrvati žele da im nitko ne može nametati predstavnike u vlasti. Bošnjaci ne žele da Hrvati biraju predstavnike nego da ih im biraju Bošnjaci, kazao je Ivanić.

Govoreći o odnosima u BiH srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je kazao da su problem odnosi u Federaciji.

-Da Bošnjaci i Hrvati danas imaju potpuno suprotstavljene poglede zapravo o svemu unutar FBIH.

Radi se o dva potpuno različita politička koncepta. Hrvati žele da im nitko ne može nametati predstavnike u vlasti. Bošnjaci ne žele da Hrvati biraju predstavnike nego da ih im biraju Bošnjaci.

Ne postoji minimum šanse da se donese dogovor o Izbornom zakonu. Jasno je da FBiH ide u potpunu političku krizu i samim time i BiH. Međunarodna intervencija je više nego očita. A moje je da osiguram da RS u toj intervenciji ne bude predmet kojim će se netko baviti.

Ivanić je kazao i da Haaški tribunal nije donio ništa novo, osim vraćanja u prošlost. Presuda šestorci je samo ubrzala raspad tih odnosa koji su odavno raspadnuti.

Kazao je da svaka strana u BiH ima svoj pogled na prošlost. On ne vjeruje u Haag jer je Haag sudio selektivno. Kazao je kako nitko u BiH neće nikada prihvatiti da je tzv. Armija RBiH bila nevina vojska. I da u ratu nije bio nitko čist.

Haaški sud presudio je 3% kazni i godina za 26% srpskih žrtava. To mi daje pravo da zaključim da taj sud nije objektivan.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250