Article_Top_970x250

Irski fotograf obilazi Mostar: Pripreme za snimanje „Ženskog orkestra“ teku prema planu

Joe Coombes

Irski fotograf obilazi Mostar: Pripreme za snimanje „Ženskog orkestra“ teku prema planu

srp 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

Irski direktor fotografije Joe Coombes ovih dana boravi u Mostaru i to kako bi pogledao lokacije za budući film koji će se snimati upravo u Hercegovini. Riječ je o filmu „Ženski orkestar“ koji bi se trebao proizvesti u englesko-bosanskohercegovačkoj produkciji.

Snimanje treba krenuti do kraja godine u Mostaru, Trebinju i Sarajevu.

Coombes je pak u Mostaru osim razgledavanja lokacija razgovarao i s glumcima HNK Mostar o potencijalnom sudjelovanju u filmu.

„Naprosto sam oduševljen lokacijama koje smo do sada pregledali. O Mostaru i Hercegovini nisam znao puno toga prije nego što sam stigao. Ova zemlja je za mene jedno veliko otkriće. Ljudi su nevjerojatno srdačni, a lokacije prekrasne“, rekao je Coombes za Dnevnik.ba.

U filmu bi mogli sudjelovati i neki od glumaca HNK Mostar. Tako je Coombes upoznao neke od njih i razgovarao o budućem filmu.

Kako saznajemo, u „Ženskom orkestru“ bi tako mogli glumiti Slaven Knezović, Maja Lasić, Jelena Kordić Kuret, Velimir Njirić. Adna Hasanić iz Zenica bit će glavna glumica. Također, dio glumaca će biti iz Engleske. Redatelj filma je Mirsad Ademović.

„Moram zahvaliti Mirsadu jer mi je otkrio ovu divnu zemlju i ovo divno podneblje“, rekao je Coombes.

Također, kaže kako bi snimanje filma moglo početi tek na zimu, odnosno u studenom, s obzirom na to da je potrebno uraditi niz predradnji kako bi se počelo sa snimanjem.

„Glumci su tek dobili scenarija na čitanje. Nismo dogovorili ništa konkretno, jer oni najprije trebaju pročitati scenarij i vidjeti sviđa li im se projekat. Ovo je bio samo inicijalni  kontakt. No, osjetio sam jako pozitivnu energiju. Mislim da ćemo surađivati“, istaknuo je Coombes.

Inače, priča filma „Ženski orkestar“ govori o mladoj profesorici glazbe  i 18 godina starijem muškarcu različitih vjeroispovijesti.

Sve počinje tako što Edwin,ulazi u ozbiljnu vezu s Dunjom s kojom planira zasnovati obitelj, a zaplet započinje kada se u njihov život uplete Dunjina obitelj koja ima konzervativna stajališta i teret političke ideologije, prožet mržnjom spram drugih i drugačijih.

Dunju će igrati mlada zenička glumica Adna Hasanić, kojoj će ovo biti prva filmska uloga za dugometražni film.

Film će na svoj način progovoriti o odnosima poslodavca prema uposlenicima kao i problemu alkoholizma, i kladionicama, koje u posljednje vrijeme sve više privlače ogroman broj i visoko obrazovanih žena u BiH, te vjerskim sukobima i ljudskim traumama.

Dnevnik.ba

Tagovi: