StoryEditor
svima je jasno

I hrvatska ljevica se probudila iz dubokog sna. Koju etiketu će joj prišiti Sarajevo?

Piše B.B.  /  04.02.2022., 09:28h
Uz iznimku nekoliko bivših dužnosnika koji se češće pojavljuju u sarajevskim nego zagrebačkim medijima te platformu Možemo, gotovo svi u Saboru RH, u otprilike 90-postotnom udjelu, svjesni su i redovito u raspravama adresiraju problem političkog zlostavljanja Hrvata u BiH.

U nizu sarajevskih medija mogli smo vidjeti bombastične naslove s opisima "šokantne poruke Hrvatskog sabora" i sličnima, sve nakon jučerašnje rasprave o položaju Hrvata u BiH.

Jučer je tako, primjerice, Arsen Bauk (SDP) konstatirao problem zloupotrebe domova naroda, a Domagoj Hajduković (SDP) ocijenio skandaloznom činjenicu da samo Hrvati nemaju svoj javni TV program.

Europarlamentarac Tonino Picula, također SDP-ovac, godinama govori o problemu koji traje gotovo dva desetljeća i samo je jedan u nizu "probuđenih" ljevičara.

Dobrim dijelom to možemo zahvaliti Zoranu Milanoviću koji ima veliki autoritet u lijevom biračkom tijelu te je približio problem mnogima koji ga nisu bili svjesni.

Sarajevo voli dijeliti epitete bh. Hrvatima, njihove težnje za ravnopravnošću i ostvarenjem Ustavom zajamčenih prava prezentirati fašističkim i šovinističkim. Kako je više od 90% bh. Hrvata istog stava, dojam je da se takva etiketa često prislanja čitavom narodu.

Sada, kada je i u Saboru RH  90% ljudi istoga i sličnog stava, postavljamo pitanje Sarajevu - jesu li svi ili gotovo svi Hrvati fašisti?

Ili su jednostavno i slijepci progledali uvidjevši što Bošnjaci Hrvatima rade u proteklih 20-ak godina?

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:53