StoryEditor
Komentar

Hodak: Bošnjaci su kao i obično spremni za dijalog s Hrvatima, ali tek kad opet izaberu njihove predstavnike

Piše DESK  /  01.08.2022., 08:17h

U BiH se dimi, a Hrvatska mirno puši. Najbrojniji narod ne popušta. Želi građansku državu. Nino Raspudić, nekad odličan kolumnist, a sada političar, iskren je i odmah gađa u "sridu": "Građanska priča je krinka za nacionalizam brojnijeg naroda", piše Zvonimir Hodak u kolumni za Direktno.hr.

Naime, dekapitacija Hrvata u BiH stalno je na djelu. Narod je nepogrešiv. Spontano izađe na ulice na znak "mudrog" rukovodstva. Sjetite se "željeznog" demokrate, nezaboravnog druga Tita. Ili Slobodana Miloševića kad je vikao: "Nitko ne sme da vas bije…", valjda dok on ne kaže.

Bošnjaci su kao i obično spremni za dijalog s Hrvatima, ali tek kad prođu izbori i kad Hrvatima opet izaberu njihove predstavnike u skupštinu i predsjedništvo. Tada su navodno spremni odmah početi pregovarati s Hrvatima. Sa Srbima nema pregovora. Oni su izgubili rat i kao ratni gubitnici dobili su pola Bosne. Imaju praktično svoju državu i policiju u BiH te samo čekaju "prisajedinjenje" matici Srbiji. Onako usput, s vremena na vrijeme učine pokoju sitnu uslugu ratnim "pobjednicima" - Hrvatima. Zašto se povijest, ma kako kratka bila, mora uvijek pretvoriti u farsu?

Hrvatska nije nikada bila jača negoli je danas, ali ne mari previše za Hrvate u BiH. Neka je nama dobro, baš nas briga za naše prirodno zaleđe. Koja politička kratkovidnost! Naši mi političari sliče na Dinamo. Uvijek prvi, a svi ga mrze. S pravom. Pogledajte samo sad ovog Čačića.

Hrvateki su tak ponosni sami na sebe. Em, smo u EU, NATO-u (naše zlato), Eurozoni, Schengenu… prava smo država! Ali međunarodni protektorat u BiH izaziva kod tih istih Hrvateka respekt, gotovo strah. Naravno, stranci su nas "oslobodili". Po najnovijim snoviđenjima oslobodili su i moja Plitvička Jezera. Baš im hvala. Malo zbunjuje legendarni snimak kada general Atif Dudaković dočekuje pobjedničkog generala Marijana Marekovića na mostu riječima: "Dugo smo vas čekali…" sve do Plitvica…! I sada, nakon još jedne pušione, samo se od sebe postavlja pitanje zašto je diplomatski protektorat jači od države koja je pobijedila u ratu? Što je s vetom, blokadom…? Plenković, Radman, Milanović… Gdje ste? Pola milijuna Hrvata ostalo je na jako tankom ledu. Ako ih opet "napadnemo" oni će opet masovno bježati u – Hrvatsku - k napadaču. Kao i u prošlom ratu, piše Hodak u kolumni za Direktno.hr. Cijelu kolumnu čitajte OVDJE

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:18