Article_Top_970x250

Hoće li Mostar nakon 35 godina dobiti sportsku dvoranu!?

Broj 35 magičan za Mostar

Hoće li Mostar nakon 35 godina dobiti sportsku dvoranu!?

sij 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Prije 34 godine bageri su počeli kopati prve kubike zemlje u mostarskom naselju Centar II za izgradnju sportske dvorane, a rat je dočekao betonski kostur koji je radi promjene projekta bio uklonjen 2000 godine. Danas 2019 godine se nalazi jedan drugi betonski kostur koji takav stoji skoro 9 godina, a na njemu se ne mogu vidjeti nikakvi pomaci jer nema građevinski radnika

Sredinom 2000-ih projekt je moderniziran, izgrađena betonska konstrukcija je porušena i sve je krenulo ispočetka. Gradnja je stala kada su izvođači radova prestali dobijati novac, a do sada je utrošeno blizu 8,5 milijuna KM.

Grad nema novca, a bez odluke Gradskog vijeća nema ni mogućnost uzimanja kredita većih od pedeset tisuća KM. Gradskog vijeća nema jer nema ni lokalnih izbora, mostarska vlast namjerava riješiti zaobilaznim putem. Grad će se zaduživati tako što će županijska vlast vlada biti žirant što je potvrdio i sam Nevenko Herceg predsjednik županijske vlade sredinom 2017 godine prilikom obilaska gradilišta.

Kredit će vraćati Grad Mostar, ali Skupština HNŽ treba biti žirant jer grad nema formirano gradsko vijeće, kako bi prema  zakonima nadležno zakonodavno tijelo odobrilo taj kredit, a pošto je zaduživanje inozemno onda to mora ići i na federalni i državni parlament.

Od tad je prošlo godinuipol ali i dalje nema radnika na građevini što bi bio znak da nisu odobrena po svemu sudeći kreditna sredstva na takav način.Po nekim procjenam za završetak dvorane potrebno je negdje još oko 20 milijuna eura jer cijela  investica po nekim procjenam vrijedi oko 25 milijuna eura.

Mostar je jedini grad u našoj zemlji koja nama adekvatnu sportsku dvoranu, a njena gradnja je započeta kako smo rekli prije 34  godine.Najnoviji mostarski most Avenija – Sutina započet je u projektu daleke 1983 godine i  2018 godine nakon 35 godina napravljen. Nadati se je da će grad Mostar odnosno županija naći sredstva i da će  dvorana 2020 godine biti u potpunosti zavrešena tako i kao i sam most nakon 35 godina ugledati svjetlost dana i biti na usluzi građanima Mostara.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250