StoryEditor
BURSA

HNK Mostar s predstavom "Ja od jutra nisam stao" na festivalu u Turskoj koji okuplja najbolja kazališta Balkana

Gloria LujanovićPiše Gloria Lujanović  /  15.03.2022., 11:03h
Hrvatsko narodno kazalište Mostar s predstavom "Ja od jutra nisam stao" gostuje na Međunarodnom kazališnom festivalu u Bursi, u Turskoj, koji okuplja najbolje suvremene kazališne produkcije Balkana.

 Ivan Vukoja, ravnatelj HNK Mostar, izjavio je za Dnevnik.ba da je ovo gostovanje dokaz da je kazališna kuća na čijem je čelu prepoznata kao jedno od vodećih kazališta na Balkanu. 

"HNK Mostar ima zavidan broj gostovanja na festivalima u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, kao i nagrada na festivalima, no trudimo se da, u skladu s našom vizijom da budemo i europsko kazalište, gostujemo na međunarodnim festivalima širega, europskoga i svjetskoga konteksta", rekao je Vukoja i dodao kako je festival u Bursi prilika da se u Turskoj pokaže predstava “Ja od jutra nisam stao” redatelja Dražena Krešića. 

"Silno nam znači što smo pozvani i da smo kao kazalište prepoznati. 9. međunarodni Bursa Balkan Fest kao cilj ima okupiti vodeća kazališta na Balkanu koja doprinose kazališnoj umjetnosti te prezentirati suvremeno kazalište ljudima u regiji", izjavio je Vukoja. 

Na festivalu u Bursi sudjeluju kazališta iz Hrvatske, Albanije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Turske, a ovo je prvo gostovanje HNK na ovom prestižnom međunarodnom festivalu. 

image

Ja od jutra nisam stao, plakat predstave

HNK MOSTAR - Hnk Mostar

Predstavu "Ja od jutra nisam stao" autorice Une Vizek i u režiji Dražena Krešića, odigrat će 16. ožujka u 20 sati. 

Podsjetimo, riječ je  dramski eksperiment o svijetu u kojem nisu dominantni muškarci nego žene. One drže vodeće pozicije i imaju bolje plaće, lakše se školuju i zapošljavaju. Muškarci ćube kući na porodiljnim, kuhaju, čiste i čuvaju djecu.

U predstavi igraju: Jelena Kordić Kuret, Mario Knezović, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Ivan Skoko. Dramaturg je Dario Bevanda, koreografkinja Ena Kurtalić, skladatelj Marko Jakovljević, oblikovatelj svjetla Martin Šatović, savjetnik za scenografiju Dalibor Nikolić, a rekvizitu je izradio Marko Mrdaković.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 04:02