Article_Top_970x250

Gradnja golf-terena u Mostaru na 100 ha s urbanim vilama i hotelima sve izvjesnija

investicija

Gradnja golf-terena u Mostaru na 100 ha s urbanim vilama i hotelima sve izvjesnija

lip 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Kompleks golf-terena prostirao bi se od Salakovca pa sve do dijela na kojem se nalazi stadion Nogometnoga kluba Bjelopoljac, a još ranije Grad Mostar donio je regulacijski plan da se u sjevernom dijelu grade golf-tereni.

U gradu na Neretvi i dalje je aktualna priča o gradnji kompleksa golf-terena, ali se, kao i prethodnih godina, čeka formiranje Gradskoga vijeća kako bi se obavio transfer trećine zemljišta koje je u gradskom vlasništvu, rekao je u izjavi za eKapiju Salem Bubalo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara.

 

Dva hotela

Na 100 hektara budućeg kompleksa nalaze se dvije trećine privatnih parcela, ali je investitor, britanska tvrtka Most Connections, riješila te odnose, navodi se. Sljedeći i najvažniji korak jest formiranje Gradskog vijeća jer investitor ne želi parcijalno ući u ovaj veliki projekt. Kompleks golf-terena prostirao bi se od Salakovca pa sve do dijela na kojem se nalazi stadion Nogometnoga kluba Bjelopoljac, a još ranije Grad Mostar donio je regulacijski plan da se u sjevernom dijelu grade golf-tereni.

- Ovdje bi se nalazili tereni s 18 rupa, 280 do 300 urbanih vila za smještaj svih zaljubljenika u golf, dva hotela i dosta pratećih turističkih i poslovnih sadržaja koji bi zadovoljili ukuse elitne klijentele - rekao je za eKapiju Salem Bubalo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara. Bubalo je, kada je riječ o navedenom projektu, izrazio i svoj optimizam i smatra kako je gradnja kompleksa golf-terena veoma izvjesna.

Kako je objasnio za eKapiju, u analiziranju opravdanosti ovako velikog projekta, čija bi gradnja bez objekata stajala oko 50 milijuna konvertibilnih maraka, vodili su se činjenicama da jedan profesionalni golfer, dolaskom da odigra partiju na određenoj destinaciji, dovodi i zrakoplov sa svojom posadom. Luksuzni smještaj, koji bi imao navedeni kompleks, išao bi u prilog tome.

 

Blizu zračne luke

- Lociran uz rijeku Neretvu, veoma blizu zračne luke i budućeg priključka na koridor Vc, kompleks golf-terena bio bi dio jedinstvene turističke ponude koju Mostar želi razvijati sljedećih godina. Uz projekte etnosela Borina, koji se naslanja na golf-terene, kabinske žičare Ruište, vjerskog turizma Međugorja, Blagaja i ostalih destinacija, Mostar bi u Europi bio raritet po svojoj ponudi. Zato ne smijemo stati s ovim projektima. Izvjesno je kako gradnja terena može ubrzo početi - zaključio je Bubalo.

Dnevnik.ba

Tagovi: