Article_Top_970x250

Goran Vlaović za Dnevnik.ba: "Zrinjski ima veće šanse za naslov"

Veseli se spektaklu u Kiseljaku

Goran Vlaović za Dnevnik.ba: "Zrinjski ima veće šanse za naslov"

tra 17, 2018

Piše: Toni Raspudić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Za par dana, točnije 20. travnja, Kiseljak će biti centar humanitarno – sportsko – glazbenog događaja.

Na Stadionu hrvatskih branitelja odigrat će se nogometna utakmica između ekipa Udruge 'Pront' i Humanih zvijezda Hrvatske, a sve u sklopu humanitarnog karaktera kako bi se prikupila sredstva za uređenje Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Kiseljak.

Humane zvijezde Hrvatske uvijek se rado odazovu ovakvim pozivima, a nakon Viteza, Orašja i Mostara, publika u Kiseljaku će također iz prve ruke vidjeti neka od najvećih imena hrvatskog nogometa.

Jedno od njih je i Goran Vlaović, proslavljeni hrvatski reprezentativac slavne generacije Vatrenih iz 1998. godine.

„Aktivni sam član Humanih zvijezda Hrvatske dugi niz godina i naravno kako ću se rado odazvati na ove pozive. Drago mi je što imam priliku da se družim sa svojim kolegama iz profesionalne karijere, ali i prijateljima iz djetinjstva. Još kada su ta druženja humanitarnog karaktera, gdje ćeš većeg zadovoljstva i motiva za dolaskom. Iskreno se veselim dolasku u Kiseljak“, kazao je za Dnevnik.ba Goran Vlaović, te nastavio:

„Ne znam još točno u kakvom ćemo sastavu doći, dosta članova je daleko, a i neki su veoma zauzeti, no siguran sam kako će dati sve od sebe da ipak prisustvuju ovoj utakmici. Što se tiče mene i moje forme, trenutno sam malo ozlijeđen, ali mislim kako će se ta ozljeda sanirati u posljednjem trenutku. Što se tiče naših 'protivnika', bojim se kako Udruga 'Pront' u ovom susretu nema nikakvih šansi. Šalim se, naravno. Rezultat je manje bitan, najvažnije je ono zbog čega smo tu, a to je prikupljanje sredstava za uređenje Edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Kiseljaku.“

Iako se ne slaže u svemu s vodstvom HNS-a, Vlaović je, naravno, veliki navijač reprezentacije Hrvatske i željno iščekuje Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

„Prvi cilj je ispunjen, a to je sam odlazak na Svjetsko Prvenstvo. To je također veliki uspjeh za Hrvatsku i možemo biti ponosni na ove momke. Teško je i nezahvalno govoriti može li ova generacija doći do nekog velikog rezultata. Kvalitetu sigurno imaju. No, vrijeme je da prođu skupinu, a onda je sve moguće. Ispadanje u grupi bi se smatralo još jednim razočarenjem, ali siguran sam kako tako razmišljaju i igrači i izbornik. Vjerujem kako će ova generacija dati sve od sebe u Rusiji i kako ćemo se veseliti s njima ovog ljeta.“

Pratite li Premijer ligu BiH i koga vidite kao prvaka?

„Upoznat sam sa situacijom u bh prvenstvu. Veoma izjednačena i zanimljiva liga. Ponovno su Zrinjski i Željezničar u toj mrtvoj utrci za naslov i teško je predvidjeti pobjednika. No, mislim kako mostarska momčad ima veće šanse jer su iskusniji u tom osvajanju prvenstva u ovim zadnjim godinama.“

Pored Gorana Vlaovića koji je kapetan Humanih zvijezda, za ovu ekipu trebali bi nastupiti Dražen Ladić, Kruno Juričić, Silvijo Marić, Tomislav Šokota, Tomislav Rukavina, Boris Živković, Branko Stupar, Marko Babić, Mate Neretljak i drugi.

Za ekipu Udruge 'Pront' nastupit će brojne poznate zvijezde kao što su Ivica Šurjak, Nenad Pralija, Elvir Bolić, Igor Musa, Spomenko Bošnjak, Nermin Šabić, Amir Kazić Leo kao i mnogi drugi poznati sportaši i ljudi iz društvenog života.

Ako sve prođe po planu u Kiseljaku će nastupiti i tri izbornika reprezentacija iz regije: Zlatko Dalić (Hrvatska), Robert Prosinečki (BiH), te Mladen Krstajić (Srbija).

Nema sumnje kako se u Kiseljaku u petak (20.travnja) s početkom od 16:30 sati očekuje spektakl koji će privući brojnu publiku.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250