Article_Top_970x250

Godinama živi pod zemljom u bunkeru, a zašto samo se nagađa

potpuna izolacija

Godinama živi pod zemljom u bunkeru, a zašto samo se nagađa

stu 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Samo par stotina metara od ceste u bunkeru godinama živi Nada Koprivica. Oni Romanijci koji je i vide kažu da malo s kim želi komunicirati. I mi smo je zvali i čekali ispred bunkera, ali uzalud. U bunker nismo ušli, jer nam to nisu preporučili šumari, donosi ATV.

Nado, Nado … Istinu pravu, zašto se Nada Koprivica odlučila na ovakav život u bunkeru, ipak će ostati na nagađanjima. A, oni koji i vide Nadu, s vremena na vrijeme, pričaju da se posvađala s roditeljima, jer joj nisu dali da u kuću unese psa, pa je sad s njim i njegovim mladunčadima u vojnom bunkeru.

Drugi kažu da to nema veze, da je žena samotnjak koji voli prirodu, a ne civilizaciju. “Viđam je često, ona tu boravi, pet-šest godina, živi u ovom bunker od JNA, tu stanuje, kako se hrani, što radi, ja stvarno ne znam, vidim je često kako bere šumske jagode, to je to. – Je li komunikativna? – Pa, onako, što ja znam, više je asocijativna, kad primjeti ljude, ona se skloni, bježi u šumu i tako”, rekao je šumar Bojan Abazović.

“Svaki dan prolazim tuda i viđamo se, dobar dan, dobar dan i ništa drugo. Kažu da ima supruga i kćerku i da je ona fakultetski obrazovana, e sad što je bilo, kako je bilo i zašto je tu došla živjeti sama, ne znam”, rekao je Risto Valjarević. Radomir Antonić mogao bi se nazvati njezinim prvim susjedom. Kaže da je miroljubiva i da se na nju već naviknuo. I dalje ga čudi da je odlučila živjeti u zemlji.

“Čudno jeste, čudno, ali nitko tu ne obraća pažnju puno, ona je stalno tu. – Je li dolazila kod vas, tražila nešto?- Dolazila je prije godinu i pol, dvije, nosila vode, sad u zadnje vrijeme ne dolazi”, rekao je Radomir Antonić.

Pričaju Romanijci da je viđaju s vrećicama hrane. Nagađaju da ima i neku mirovinu. Baš to ih i čudi da i pored primanja živi u bunkeru i to na debelim romanijskim minusima.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250