Article_Top_970x250

Frontmen grupe Zoster Mario Knezović u Podcastu Bura: Ostalo je Mostara u meni iako živim u Zagrebu, u BiH se onima koji tek niču režu krila

"problem je što je sve dostupno"

Frontmen grupe Zoster Mario Knezović u Podcastu Bura: Ostalo je Mostara u meni iako živim u Zagrebu, u BiH se onima koji tek niču režu krila

svibnja 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

Mario Knezović, frontmen grupe Zoster gost je popularnog Podcasta Bura u kojem je govorio o glazbi, svjetlima pozornice, politici, utjecaju pandemija na svijet kulture i drugim temama. Urednik i voditelj podcasta je Jurica Gudelj.

Jurica Gudelj ugostio je Maria Knezovića, frontmena grupe Zoster, a razgovarali su o glazbi, svjetlima pozornice, politici, utjecaju pandemija na svijet kulture i mnogim drugim temama.

Mario Knezović kazao je kako je ova izolacija zapravo jedno povoljno vrijeme da svi napravimo neku određenu introspekciju, da u normalnim vremenima ima puno toga što nam odvlači pozornost. Tijekom karantene se nije samo odmaralo i treniralo, bilo je i nekih glazbenih uradaka koji su objavljeni.

"Zabavno je baš, nismo mogli svi sudjelovati, doradili smo malo aranžmane, ali zanimljivo je baš na ovaj način raditi. Dobili smo jednu dinamiku druge vrste, stalno smo na telefonu, prvo smo radili pokuse kako ćemo to tehnički izvesti i evo uspjeli smo. Mislim da će to ostati kao uspomena na ove dane", kazao je Knezović.

Knezović je govorio i o novom albumu rekavši kako je riječ o jednoj široj priči te o novom zvuku kojeg mogu očekivati ljubitelji tog mostarskog benda.

"Ja sam u Zagrebu zadnjih pet godina, a album sam snimio malo prije nego sam postao tata. Album je nastao u zadnjih šest godina što znači da je iz neke zagrebačke perspektive, ali opet ne bih ni to mogao reći da je tako do kraja. Prestar sam da bih tek tako se mogao promijeniti, ostalo je Mostara u meni puno iako sam otišao živjeti u Zagreb", izjavio je Knezović.

Osim glazbe Knezović se okušao i na filmu, opisao je kako se osjećao u zadanim ulogama.

"U većini sam se osjećao super jer sam radio stvarno s dobrim redateljima i koji su me super vodili kroz to sve. Prvi film koji sam snimao "Cirkus Columbia" sam poslao poruku bratu navečer prije prvog dana snimanja. Pisao sam mu brate poželi mi sreću, sutra snimam prvi dan, a on je poslao poruku koja mi je tad puno značila a napisao je "Opušteno brate, ipak je sve to samo zajebancija".

Frontman grupe Zoster da je i svoje viđenje situacije u kojoj se nalazimo stalno, situacije u kojoj se čini kao da se stalno vrtimo u krug, iz koje ne možemo izaći i jednostavno se osloboditi tih okova koji nas drže u stanju poluprijateljstva ili poluneprijateljstva, polunapetosti...

"Ja to nemam na osobnom nivou, ja sam okružen prijateljima nemam razloga da imam neprijatelje. Ima ljudi koji vole muziku koju prvaim, i oni koji ne vole ne zanima ih i ćao. Meni je ta pozicija lijepa, a umorio sam se od te problematike koja je vječna. Život nije samo politika, želim raditi na sebi. Života ima i pored toga, život je kratak da bi ga proveo samo s mislima o političkom stanju", kazao je Knezović.

"Danas je problem što je sve dostupno i samo treba izabrati ono što je kvalitetno. Prije se ploča kupila pa se vrtjela dok se ne izliže, danas se glazba sluša na tri minute i to je to. Važno je znati danas šta ti treba. Prije nismo imali puno stvari, ali ono što smo imali bilo je kvalitetno. Danas ima svega i onda smo zatrpani malo i suvišnim informacijama".

O čemu su sve Mario Knezović i voditelj i novinar Jurica Gudelj razgovarali pogledajte u novom Podcastu BURA.

M.S/ Dnevnik.ba