Article_Top_970x250

Fra Bazilije Pandžić na Humcu proslavio stoti rođendan: “Prvih sto godina mi je brzo prošlo”

Sretan rođendan!

Fra Bazilije Pandžić na Humcu proslavio stoti rođendan: “Prvih sto godina mi je brzo prošlo”

sij 31, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U utorak, 30. siječnja, u samostanu na Humcu fra Bazilije je proslavio svoj rođendan (30. 1. 1918. – 30. 1. 2018.). Na svečanu večeru se okupilo oko pedesetak braće. Fra Bazilije je započeo molitvu Večernje te po svršetku časoslova zazvao Božji blagoslov za blagovanje zajedničke večere.

Provincijal fra Miljenko zahvalio je fra Baziliju za sav trud u životu, povezujući njegov život s njegovim imenjakom sv. Bazilijem Velikim, i uručio mu album s fotografijama. Fotografije prikazuju fra Bazilijev život od školskih godina do danas. General franjevačkoga reda fra Michael Perry poslao je fra Baziliju čestitku i blagoslov za stoti rođendan. Čestitka je pročitana za vrijeme večere. Fra Karlo Lovrić je pjesnički čestitao fra Baziliju. Gvardijan fra Dario Dodig, fra Žarko Ilić i fra Danko Perutina također su slavljeniku izrekli svoje čestitke i zahvale. Na kraju je fra Bazilije svima zahvalio i svakome pojedincu poželio mir i dobro, piše LJportal.

Hercegovačka franjevačka provincija, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Matica hrvatska-Ogranak Grude pripremili su zbornik u čast dr. fra Baziliju Pandžiću i darovali ga slavljeniku za 100. rođendan. Zbornik broji 414 stranica. Oplemenjen je mnogim fotografijama.

Ovim jedinstvenim zbornikom, kao lijepim darom, uredništvo, pisci i prijatelji jednostavnom, plemenitom i umnom starcu, franjevcu i znastveniku, mnogopoštovanom ocu, našemu dragom fra Baziliju, želi sretan 100. rođendan. Neka naš slavljenik zakorači po još toliko godina s Božjim blagoslovom i dobrim zdravljem – želja od srca!

U ponedjeljak, 5. veljače 2018. godine u19:30 sati u sklopu proslave Dana općine Ljubuški u dvorani sv. Ante na Humcu biti će upriličeno predstavljanje knjige „Zbornik radova u čast Baziliju Pandžiću“ glavni urednik: Ivica Musić – Matica hrvatska Grude

Dnevnik.ba