Article_Top_970x250

Fotografija Nikole Franjića među 50 najboljih na izložbi u Londonu: "Nema uspjeha bez ljubavi prema poslu"

Uspjeh mladog Novotravničanina

Fotografija Nikole Franjića među 50 najboljih na izložbi u Londonu: "Nema uspjeha bez ljubavi prema poslu"

ožu 01, 2017

Piše: Jurija Milović

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Fotografije Nikole Franjića

Mladi fotograf iz Novog Travnikan Nikola Franjić, uspio je u svom zanatu a fotografije izlaže u Londonu.Ovaj skromni mladić dokaz je kako je talent ne mora biti zarobljen u maloj sredini, nego se radom i upornošću može doći do prestižnih svjetskih umjetničkih destinacija. Povodom njegovog izlaganja u Londonu, razgovarao je za Dnevnik.ba

Nikola Franjić mladi je fotogoraf iz Novog Travnika. Fotografija je sastavni dio njegova života od rođenja. Naime, otac je otvorio obiteljski posao, fotografski studio, prije gotovo tri desetljeća. Odrastajući u kreativnom okruženju, Nikola je zavolio umjetnost prikazivanja trenutka. Obiteljski posao preuzeo je prije nekoliko godina, a posljednjih dana medijske stupce puni njegov svjetski ushpjeh – Nikola izlaže svoj rad u Londonu!

Poznata fotografija nastala je u Franjićevu studiju, a model s fotografije je ulični čistać dobra srca, Franjićev poznanik, ali i prijatelj.

„Svakog dana bi svratio do studija. Razgovarali bismo satima. Hodajuća je zbirka mudrosti“, o svom modelu govori Franjić za Dnevnik.ba

„Jednog popodneva sam ga zamolio da stane pred moj objektiv. Fotografija je nastala na prirodnoj svjetlosti“, dodaje.

S fotografijom se prijavio na natječaj World Photography Organisation-a, u kategoriji Portret, a fotografija je od 105 632 pristiglih portreta – odabrana u 50 najboljih!

Iako je angažiran na vjenčanjima i reklamama, ono što ga usrećuje – daleko je od toga.

„Komercijalnom fotografijom se bave svi fotografi, ali samo kako bi si priuštili raditi ono što zaista vole“, kazao je za Dnevnik.ba Nikola Franjić.

„Ono u čemu ja uživam su portreti, dokumentarna fotografija i pejzaži. Ponekad je jako teško prikazati fotografijom ono oku vidljivo, no kada prikazujem emociju – ona je uvijek spontana i prirodna.  Za prikaz emocije je potoreban samo pravi trenutak“, nastavlja Franjić.

Fotografija je skup posao. U velikoj konkurenciji teško se istaknuti, no Franjiću je to uspjelo.

„Ukoliko želite napredovati i biti što bolji u svom poslu – morate ulagati u sebe i opremu. No, ono što je najbitnije – morate voljeti ono u što ulažete vrijeme“, zaključuje za Dnevnik.ba Nikola Franjić.

Dnevnik.ba