Article_Top_970x250

(FOTO) Deset najljepših trgova u Europi

vrijedi posjetiti

(FOTO) Deset najljepših trgova u Europi

svibnja 02, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Getty Images

Glavni trg u Pragu izgrađen je u 12. stoljeću, a na njemu se izmjenjuju veličanstvene zgrade i objekti - od gotičke crkve Týnský chrám preko zapanjujuće Gradske vijećnice do spektakularnog Astronomskog sata.

Španjolski trg, Sevilla
Monumentalna Plaza de Espana ili Španjolski trg je zapanjujući primjer andaluzijske arhitekture. Većinu je dizajnirao Anibal Gonzales za Iberoameričku izložbu 1929. godine, a i danas se smatra jednim od najljepših dijelova Seville. 

Rynek Główny, Krakow
Rynek Glowny je najveći srednjevjekovni trg u središnjoj Europi, a prostire se na 3,79 hektara u starom dijelu Krakowa. Na njemu se ističu veličanstvene palače, gotičke crkve i elegantne povijesne kuće, kao i velika natkrivena tržnica. 

Plaza Mayor, Salamanca
Ovaj trg iz 17. stoljeća u Salamanci nekad se koristio za borbe bikova, a danas je glavno mjesto nalaženja među lokalnim stanovništvom te turistima. UNESCO ga je stavio na popis Svjetske baštine.

Piazza del Campo, Siena 
Sienna je jedan od najbolje očuvanih srednjevjekovnih gradova u Italiji, a glavni trg je bez sumnje dragulj na njezinoj kruni. Na njemu se ističe Pallazi Signorili kao i fontana radosti (Fonte Gaia). 

Starogradski trg, Prag
Glavni trg u Pragu smatra se jednim od najljepših povijesnih lokaliteta u cijeloj Europi. Izgrađen je u 12. stoljeću, a na njemu se izmjenjuju veličanstvene zgrade i objekti - od gotičke crkve Týnský chrám preko zapanjujuće Gradske vijećnice do spektakularnog Astronomskog sata. 

Grand Place, Bruxelles
Prekrasan trg u Bruxellesu s razlogom je smješten na ljestvicu Svjetske baštine UNESCO-a. Ne samo da oduzima dah svojom zapanjujućom arhitekturom već je i svake druge godine u kolovozu prekriven monumentalnim cvjetnih tepihomnapravljen od svježih begonija. 

Crveni trg, Moskva
Crveni trg je srce Moskve. Ovdje se nalaze neke od najpoznatijih građevina glavnog grada najveće države svijeta kao što je katedrala sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej, ali i brončane statue Kuzme Minina te Dimitrija Požarskog.

Trg svetog Marka, Venecija
Trg svetog Marka u Veneciji je okružen veličanstvenim zgradama i romantičnim palačama, a na njemu se postebno ističe bazilika sv. Marka – izvrsni primjer bizantske arhitekture. 

Place Vendome, Pariz 
Iako se Pariz ponosi s nekoliko spektakularnih trgova, Place Vendome često nazivaju najljepšim. Izgrađen je 1702. godine u obliku osmerokuta, a okružen je intrigantnim zgradama s kolonadama. 

Marijin trg, München
Marienplatz, odnosno Marijin trg ponos je Münchena te najbolja početna stanica za istraživanje ovog njemačkog grada. Nikako ne smijete propustiti zabavnu izvedbu Glockenspiela – jednog od najvećih animiranih satova u Europi koje se oglasi tri puta dnevno, piše dnevnik.hr.

Dnevnik.ba