Article_Top_970x250

Emil Markić: "Donijet ću pojas europskog prvaka u Mostar!"

Mostarski boksač

Emil Markić: "Donijet ću pojas europskog prvaka u Mostar!"

pro 04, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: BONK Studio

Markiću će ovo biti 31. meč u profesionalnoj karijeri, a do sada ima skor od 28 pobjeda i dva poraza

Mostarski boksač koji nastupa pod zastavom Hrvatske, Emil Markić 8. prosinca se bori za pojas europskog prvaka po WBO organizaciji u poluteškoj kategoriji. Borit će se u njemačkom gradu Hamelnu u organizaciji “Kety Boxpromotion” i “M.H. (Marco Huck) Boxingprotion, a protivnik će mu biti domaći borac Kavin Gebhard koji ima veoma dobar skor od 18 pobjeda i 1 poraza.

Markić se već tjedan dana nalazi u Njemačkoj gdje se sprema za meč, a kako nam je rekao spreman je i vjeruje u pobjedu.

"Mogu reći da je Gebhard kvalitetan boksač koji ima 18 pobjeda i samo 1 poraz. Oba imamo dosta sličan stil boksa, ali mislim da sam ja ipak iskusniji i kompletniji borac tako da ću naći način da pobijedim na kraju", kazao je Emil Markić za Dnevnik.ba, te nastavio:

"Pripreme su tekle dobro. Nisam imao nekih ozljeda ili zdravstvenih problema tijekom priprema koje sam odradio u "Bokserskom klubu Mostar" i teretani "Bodyzone". Ovaj zadnji tjedan dana sam u Hannoveru gdje ću odraditi zadnji dio priprema sve do meča. Osjećam se jednako dobro kao i uvijek prije svake borbe. Naravno da vjerujem u pobjedu. Da ne vjerujem, ne bih se ovdje ni došao boriti... Zahvaljujem se svim ljudima koji me prate ili pomažu na bilo kakav način i vjerujte mi, dat ću sve od sebe kako Vas ne bih razočarao... Pojas ću donijeti u Mostar!"

Spomenimo kako će Markić, ukoliko osvoji pojas europskog prvaka po WBO-u postati drugi Mostarac kojem je to pošlo za rukom. Damir Beljo je također bio europski prvak po WBO-u u teškoj kategoriji i Beljo je taj pojas dva puta i obranio.

Dnevnik.ba/ T.R.