StoryEditor
Podcast BURA

Dražen Barbarić: Cijela BiH se treba "mostarizirati"

Piše desk  /  19.09.2022., 21:14h

Cijela BiH se treba "mostarizirati", rekao je profesor politologije s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Dražen Barbarić u Podcastu Bura.

Barbarić je pojasnio kako "cijelu BiH treba mostarizirati" u smislu poštovanja načela konstitutivnosti kako je to učinjeno u Mostaru gdje je temeljno načelo BiH  - načelo konstitutivnosti - operacionalizirano tako da nitko nikomu ne može nametati političku volju, nitko nikomu ne nameće političke predstavnike niti itko ikomu pokušava oteti novce.

Profesor Barbarić je u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura analizirao tri političke scene u BiH, predizbornu kampanju i ulogu međunarodnih dužnosnika u BiH.

Govoreći o prosvjedima u Sarajevu protiv izmjena Izbornog zakona kazao je kako su bili bizarni, a oštro je kritizirao i zahtjeve za uspostavom tzv. građanske BiH.

Govorio je i najnovijim geopolitičkim okolnostima i činjenici da tzv. građansku BiH uz Bošnjake podržavaju Turska, Iran i Njemačka, dok Daytonsku, sadašnju BiH, pokušavaju spasiti Amerika, Velika Britanija i Izrael.

Dnevnik.ba

24. siječanj 2023 03:44