StoryEditor
Podcast Bura

Don Josip Galić: Tko nije kadar oprostiti, ne može biti koristan društvu i obitelji

Piše desk  /  25.03.2024., 10:03h

Katedralni župnik don Josip Galić u Podcastu Bura govorio je o važnosti Korizme i smislu odricanja, značaju oprosta te iskušenjima modernog doba.

Istaknuo je oprost kao temeljnu vrijednost čovjeka, ali i naglasio da se čovjek ne može i ne smije poistovjećivati s Bogom.

Svjedoci smo da se društveni razvoj i iskrivljene društvene vrijednosti jako često reflektiraju i na poimanje vjere i odnos s Bogom, ali i na međuljudske odnose.

Govoreći o tome neizbježno je bilo osvrnuti se na obitelj kao osnovnu društvenu zajednicu i ulogu oba roditelja, pri tome je don Galić podijelio i svoje osobno iskustvo.

Svakodnevno smo izloženi brojnim kušnjama, ali ljepota vjere je, kako kaže, u ponovnom ustajanju nakon pada.

"Kad god dođu dani iskušenja, a zato i postoje takva vremena, naša vjera zablista ili je izgubimo - tada se pokaže kakva je zaista u našim srcima", rekao je don Galić i dodao da korizma nije samo vrijeme odricanja nego i bliskosti s Bogom.

Objasnio je i po čemu se katolička vjeroispovijest razlikuje od drugih, na koje načine Bog pokazuje svoju prisutnost i zašto Uskrs nije komercijaliziran kao Božić.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:11