StoryEditor
jadne podvale

Dokad više mantre o izbornom ekskluzivitetu Čovića i HDZ-a BiH?

Piše Bruno Bošnjak  /  30.12.2021., 13:29h
Suludo je što se izborna pljačka, dakle biranje predstavnika drugom narodu, uopće pokušava opravdati i obrazložiti jer je takvo što neopravdivo i sukladno normama i moralu neobranjivo.

Uz mantru "Komšić je zlatni ljiljan i glasat´ ću ja za koga mi je volja" te onu "Hrvati loše biraju pa ću ja to činiti umjesto njih", treća najdominantnija mantra je kako "HDZ i Čović hoće doživotno mjesto u institucijama".

Doista nije potrebna velika pamet da se zaključi da i Čoviću i HDZ-u šanse padaju kad prestane potreba za homogenizacijom hrvatskog biračkog tijela, dakle kad se oživi politički pluralizam i kad prestane potreba da se sva jaja stavljaju u istu košaru.

Godinama, iz usta sarajevskih političara diplomatskije i upakirano u celofan, a iz tipkovnica i usta glasača Željka Komšića puno eksplicitnije, čitamo i slušamo ista i slična objašnjenja.

Među glasačima ima i zlobnih i podlih, ali onih koji nisu sposobni dokučiti nepravdu. Kojoj god skupini pripadali, možemo ih ekskulpirati od odgovornosti jer koriste mogućnosti koje im se nude.

Sve je na donositeljima odluka koji nepravdu omogućavaju, na onima iz Sarajeva koji bi trebali sudjelovati u dogovoru. Ako odbiju, Bosne i Hercegovine više, izvjesno je, neće biti.

Dnevnik.ba 

18. siječanj 2022 12:11