23.06.2022., Komarna - Ispod Peljeskog mosta prosao je prvi kruzer. Pod zapovjednistvom Dubrovcanina Joze Glavica kruzer Bolette uputio se prema Neumu gdje ce se usidriti, a ciji ce putnici obilaziti turisticka odredista u BiH. Visina od vode do najvise tocke na brodu je 48,1 metara a dopustena visina prolaska Peljesko mosta je 55 metara. Photo: Matko Begovic/PIXSELLMATKO BEGOVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
bitno je protalasati

Dobro, hoće li se bošnjački članovi Predsjedništva i njihov mentor ispričati?

Piše Bruno Bošnjak  /  23.06.2022., 11:29h

Bošnjačka politička vrhuška godinama je jadikovala zbog Pelješkog mosta. Kad ima motiva lako je naći i razlog, pa se tako problematizirala njegova visina, odnosno možebitni manjak iste, što bi, eto, moglo ugroziti pristup velikih brodova Neumu, a Bosni i Hercegovini tobože pristup otvorenom moru.

Bošnjački članovi Predsjedništva početkom mandata koji je pri isteku tražili su obustavu gradnje velebnog zdanja, šef SDA kukao je o kršenju suvereniteta BiH.

Noćas je ispod Pelješca prošao Bolette, kruzer visok 51 metar, iz kategorije najviših, elegantno se provukavši podno konstrukcije najvećeg građevinskog pothvata u modernoj hrvatskoj povijesti.

Kladimo se da nećete čuti ni Džaferovića, ni Komšića, a ni Izetbegovića kako se posipaju pepelom jer je ljudski i politički kredibilitet po važnosti puno ispod populizma, dizanja panike i upiranja prstom u nemilog susjeda. Stoga je pitanje iz naslova samo retoričke naravi.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:27