Article_Top_970x250

Dario Šimić: Ponosan sam na Grude i na dvojicu velikih trenera

proslavljeni vatreni

Dario Šimić: Ponosan sam na Grude i na dvojicu velikih trenera

lip 10, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Večernji list BiH

Zdravko Jurčić Miš i Dinko Vranješ Dine proteklog vikenda, četvrti put zaredom, ujedinili su Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku u Grudama gdje je došlo 48 nogometnih ekipa mlađih uzrasta, a kad se uzmu u obzir i igrači i navijači, tisuću ljudi bilo je na stadionu Elić Luka.

Mnogim igračima nogometnu filozofiju prenijeli su upravo Miš i Dine, a njihove izjave i danas se citiraju, piše Večernji list BiH.

Vizionar svog vremena

“Ne želim vježbati talentirane, umjetnost je od antitalenta stvoriti nogometaša od milijun maraka”, govorio je Miš koji je bio vizionar svog vremena, jedan od najzaslužnijih za brončane vatrene 1998. godine. Svog učenika Dinka Vranješa Dinu zbog svoje tvrde pregovaračke linije nije dočekao u seniorima Dinama, međutim Dine je u čapljinskom Borcu i širokobriješkoj Mladosti i NK Bekija, gdje ga je trenirao upravo Miš osam godina, stvorio ime, a kako je bio dobar učenik, potvrđuje i činjenica da ne samo nogometne nego i malonogometne ekipe iz Gruda gaje Vranješovu filozofiju i motiviraju se svojim riječima: “Ili si igrač ili nisi ni rezerva”.

U povodu toga u Grudama je ovog vikenda boravio i legendarni vatreni, dvostruki osvajač Lige prvaka, Dario Šimić, ali i Mario Jurić, Ivica Landeka, Pero Pejić i brojni drugi nekad uspješni nogometaši kao što su veterani Bekije i Gruda koji su, također, nazočili događaju.

Šimić je emotivno govorio o Mišu, ali i o svojim Grudama, s obzirom na to da rijetki znaju da je njegov djed rodom iz mjesta Alagovac u Grudama. “Drago mi je što ovdje vidim toliko vas mladih igrača, mladih nada, a vjerujem i budućih zvijezda. Jako mi je drago što sam u svojim Grudama jer je moj djed iz Alagovca, a kasnije ću otići na njegov grob i zapaliti mu svijeću. Posebno sam ponosan što sam ovdje zbog ove dvojice velikih trenera i sretan sam što smo u prilici sjetiti se ovdje našeg učitelja Zdravka Jurčića bez kojeg naše karijere ne bi bile ovakve kakve jesu. Puno nas je naučio i puno nam fali”, poručio je Dario Šimić.

Sjajan omladinski pogon

Zadovoljstvo turnirom za Miša i Dinu nisu krili ni grudski načelnik Ljubo Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ, ministrica sporta u ZHŽ-u Ružica Mikulić, Uprava HNK Grude i Josip Tomić te mnogi drugi.

Plan je novcem prikupljenim od turnira nastaviti financiranje pomoćnog igrališta pored stadiona Elić Luka koje bi služilo za trening svih pogona kluba, ali i ljeti za rekreativce.

Grude imaju jedan od najboljih omladinskih pogona kojim prolaze stotine djece, tako da će i treninzi na novom terenu zasigurno zadržati masovnost, ali i povećati zanimanje za treniranjem i igranjem. Plan je da već ovog ljeta igralište bude u funkciji.

Miš i Dine, osim što su okupili brojne mlade, i nakon smrti nastavljaju pomagati svoj klub jer je sav novac od memorijalnog turnira tijekom godina sačuvan upravo za pomoćno igralište. Njihove obitelji, koje su za vikend bile na stadionu u Grudama, mogu biti ponosne na njihov lik i djelo. 

Dnevnik.ba