Article_Top_970x250

Borisa Beckera su upropastile - žene

Teniska legenda

Borisa Beckera su upropastile - žene

lip 24, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Boris Becker

Sjećam se Borisa Beckera s terena All England Cluba, što samo govori o mojim godinama. No, to je povijest, ali sada vidim čovjeka koji živi s glavom u pijesku. Ne mogu odgoditi suđenje ni izaći u susret optuženom, presudila je sutkinja londonskog suda Christine Derrett samo nakon pola sata, ostavši gluha na doslovno preklinjanje odvjetnika Borisa Beckera da mu se pruži prilika da do jeseni da vrati dug, piše Vlado Vurušić za Jutarnji list. 

Jedan od najvećih tenisača u povijesti tako je bankrotirao zbog duga (on se javno ne navodi) engleskoj banci Arbuthnot Latham. Naime, najmlađi osvajač Wimbledona (osvojio ga je kao 17-godišnjak) nije otplatio kredit toj banci, a to je trebao učiniti još u studenom 2015. godine. Becker je kao nagodbu ponudio da će prodati svoje imanje (vrijedno najmanje 6 milijuna dolara) u španjolskoj Mallorci te time otplatiti dug, ali njegova molba nije uslišena. Posjed je svojedobno platio 12 milijuna dolara, a već mu je dva puta zbog financijskih problema bio “blokiran”. Tako se Boris Becker ponovno našao na naslovnicama vodećih medija, samo sada je njegovo ime skliznulo na stranice crne kronike, nakon što je tijekom karijere punio sportske, a potom i tračerske rubrike vodećih svjetskih novina. Becker je samo kratko komentirao: - Život ide dalje.

U Božjim rukama

- U Božjim ste rukama kada se nađete sami usred oceana ili pred sucem - pokušao je Becker biti opušten.

Iako Becker nije troublemaker, neobuzdani ili pustopašni sportaš poput Ilie Năstasea, Marija Balotellija ili pak Tigera Woodsa, nema sreće, nekako ga neće. Naime, nakon okončanja impresivne sportske karijere - osvajanja dvaju Davis Cupova (1988. i 1989.) zlata na Olimpijskim igrama u paru s Michaelom Stichom 1992. te triju Wimbledona (1985., 1986. i 1989.), uz još četiri finala, dva Australian opena (1991., 1996.) te US opena 1989. godine (jedino nikada nije osvojio Roland Garros) - Beckera počinju pratiti pehovi. Nije se snašao ni u privatnom životu, a ni poslovni potezi (trener Novaka Đokovića) nisu mu garantirali lagodan život i olakšanje. Neki mediji nagađaju da novac duguje i Đokoviću.

Radio je i s Novakom Đokovićem, ali ta suradnja nije potrajala jer očito nisu bili na istoj valnoj dužini. I iz ovog je odnosa je Becker izašao pod velikim sumnjama: neki mediji, naime, tvrde da je srpskom tenisaču ostao dužan
 
No, dok ga na travi ili na zemlji godinama nisu mogli poraziti mnogi nabrijani i ljuti protivnici, glave su ga ipak došle, kao i mnoge muškarce, žene!

Dakle, u tom dijelu života u tiebreaku je napravio dvostruku servis grešku te je prisiljen na neprisiljenu grešku nakon forhenda.

Naime, na kraju karijere njegova imovna procijenjena je na oko 35 milijuna dolara. No, iako se čini puno, lako se istopi. Cherchez la femme. Bijel, pjegav i riđokos, palio se na suprotnost. Elem, Borisu Beckeru su se sviđale crnkinje. Slab je na njih. Ništa neobično.

Pred kraj karijere vjenčao se s njemačkim fotomodelom Barbarom Feltus. No, glave ga je došla jedna druga zgodna djevojka.

S modelom Barbarom Feltus poznati se tenisač oženio pred sam kraj svoje karijere

Dok Becker počinje ostvarivati svoje teniske snove, u malom stanu negdje u širem centru Moskve, dvije godine mlađa, mala Anđela Jermakova mašta o boljem životu. Želi se izvući iz dosadne svakodnevice u kojoj je zapela. Lijepa je, ambiciozna, ali i zakinuta. Ne samo da oca nikada nije upoznala (pobjegao je čim je doznao da je ona na putu) nego je još mnogi vršnjaci u školi i na ulici kinje zbog boje kože.

Anđela je izvanbračno dijete nigerijskog studenta iz studentskog doma Patris Lumumba i prpošne i samosvjesne Moskovljanke. Anđela odrasta s majkom, a tada ni ne zna tko je Boris Becker. Ne prati tenis i ne čita sportsku rubriku Pravde, ali zna da ne želi više. Čovjek snuje, a Bog određuje, pa je odredio da se u jednom kritičnom trenutku Beckerova života njihovi putevi ukrste, a Anđela nije propustila svog Kairosa, uhvativši grčkog boga za čuperak, a Beckera nešto niže.

Urbana legenda

Naime, kako kaže urbana legenda, tog kobnog 30. lipnja 1999. godine Anđela je već gotovo osam godina u Londonu, gdje pokušava izgraditi karijeru manekenke i fotomodela. Formalno se udala za nekog poduzetnog londonskog homoseksualca, samo da bi dobila potrebne papire za boravak. Becker je pak već bivši tenisač ovjenčan slavom. Tako se poklopilo da se baš tog dana pokeckao sa suprugom te je s prijateljima otišao zaliječiti rane u londonski restoran Nobu nedaleko od Buckinghamske palače, odmah prekoputa Hyde Parka, na 19 Old Park Laneu broj 19.

U opuštenoj atmosferi japanskog restorana našla se i Anđela. Pogledi su im se susreli. Jednom, pa drugi put i tako nekoliko puta. Anđela mimikom daje signal Borisu i ustaje od stola. Ustaje se i Becker. Na stepeništu restorana strastan susret. Sablazan. Par se uskoro vratio za stol, pojeo svoj sashimi i razišao se. Za Beckera je to bio tek opuštajući usputni seks, koji je gotovo zaboravio, ali za Anđelu je to bio zvjezdani trenutak koji je čekala još dok je kunjala na sastancima komsomolskog aktiva. No, onda, kao grom iz vedra neba, Beckeru na faks-uređaj stiže pisamce u kojem stoji: “Rezultatu našeg susreta već je osam mjeseci”.

Tu je forenzika

No, za mjesec dana na svijet dolazi Ana Jermakova, a Anđela tvrdi - njezin je otac Boris Becker. On odbija očinstvo, ali današnja je forenzika neumoljiva i dokazuje - Becker je otac male Ane. I na tome nije stalo. Anđela Jermakova traži da Becker plati alimentaciju za uzdržavanje kćeri. Sud je određuje. Nije mala - pet milijuna dolara plus, prema onoj komunističkoj “svatko prema mogućnostima, svakome prema potrebi”, svaki mjesec još po 20 tisuća dolara za uzdržavanje male Ane. Becker se ne protivi, ali neugoda ne dolazi sama. Barbara Becker je izvan sebe. Zbog preljuba zahtijeva razvod. Brak se razvodi, a Barbara odnosi više od 20 milijuna dolara razvodne odštete.

Ogulila ga je za pola imovine. Pola onoga što je mukotrpno zaradio igrajući vrhunski tenis nestalo je preko noći zbog jednokratne pohote na restoranskom stepeništu. Doduše, Anđela je tvrdila da je toga bilo više, ali Becker je ostao pri svom. Kasnije je zavolio Anu, koja je već sa 14 godina, zahvaljujući upravo očevu prezimenu i majčinoj sposobnosti, postala manekenska zvijezda, zasjenivši čak i drugu Beckerovu ženu - nizozemsku manekenku Lilly Kerssenberg.

Dnevnik.ba

Tagovi: