StoryEditor

Boris Čerkuč za Kompas: Zabrane koncerata Duška Kuliša i Thompsona izazivaju inat u ljudima - da baš poslušaju ono što je zabranjeno!

Piše desk  /  15.03.2023., 10:55h

„Zabrana koncerta Duška Kuliša i ostalih pjevača u Puli i Slavoniji, ali i Thompsona nikada neće odvojiti pjevača od publike, izazvat će kontraefekt gdje će se ljudi u želji da kušaju zabranjeno voće u inat naći na mjestu gdje nema zabrane“, kazao je u emisiji Kompas Radiotelevizije Herceg-Bosne urednik na Radiju Dobre vibracije i glazbeni kritičar Boris Čerkuč.

Naglasio je kako zabrane održavanja koncerta više govore o onima koji zabranjuju nego o onome koga se zabranjuje. „Marku Perkoviću Thompsonu karijera nije propala zbog zabrana čak štoviše – postao je kultni pjevač jednog dijela stanovništva.“ 

Komentirajući izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije rekao je da je u Hrvatskoj deset do petnaest godina prekasno otkriven Let 3. „Oni nemaju baš neke pjesme, ali imaju nastup, imidž i provokaciju, a Eurosong je već petnaest godina sve samo ne pjesma. S pjesmom Mama ŠČ! su uboli suštinu Eurovizije, ali se bojim da je prekasno za visok plasman“, kazao je Čerkuč. 

O usporedbi glazbe koja se emitira na top listama BBC-a i glazbe na Balkanu, mladima, narodnoj i rock glazbi, hrvatskim i srpskim filmovima, prijetnjama ratom, može li najbrojniji bošnjački birački bazen iznjedriti nekog novog Džemala Bijedića ili Osmana Piriju u kojem nebošnjaci neće vidjeti opasnost te o tome kako se postaje „pravi Mostarac“ i tko izdaje certifikat za nešto takvo može se pogledati u videu emisije Kompas. 

Dnevnik.ba

05. listopad 2023 00:52