Article_Top_970x250

Bevanda: Priča o OBA nije završena

bih

Bevanda: Priča o OBA nije završena

kol 05, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Sarajevo - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda smatra da će Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH (OBA) izaći iz problema kada budu poštovani zakonski propisi i kada politika bude isključena iz oblasti gdje joj nije mjesto.

"Bojim se da ovdje postaje pravilo neuvažavanja suradnika i ignoriranja zakonskih obveza. Priča o OBA nije završena i kada prikupimo sve informacije u svim tijelima koja su za to nadležna imaćemo konkretna rješenja", rekao je Bevanda.

Govoreći o radu Vijeća ministara BiH, Bevanda je podsjetio da ga čine predstavnici stranaka koje nemaju jasnu parlamentarnu većinu, što je dovoljno da se ne može očekivati ​​izuzetan timski rad u izvršnoj vlasti, prenose Nezavisne novine.

"Ključne stvari za dobre rezultate su povjerenje i uvažavanje, držanje do vlastitih stavova, ali i poštivanje drugačijih. Ne znam da li su oni koji su iznijeli kritike imali u vidu vrijednosti koje sam nabrojao i koje treba njegovati", dodao je Bevanda, koji je i funkcioner HDZ-a BiH.

On je naveo da da je mehanizam koordinacije u BiH uspostavljen uz mnogo muke i da mora biti ispoštovan da bi BiH mogla komunicirati s institucijama EU i provodi obveze koje preuzme na svim razinama vlasti.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Povezane Vijesti

Article_Bottom_970x250