Article_Top_970x250

Beskrajna ljubav rukometaša i Hercegovke

mladi supružnici

Beskrajna ljubav rukometaša i Hercegovke

sij 22, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U posljednjih godinu dana velike su se životne promjene dogodile hrvatskom rukometnom reprezentativcu Stipi Mandaliniću

Nakon što je dugogodišnju ljubav s djevojkom Mateom Zelić ozakonio  pred matičarem pa u crkvi sv. Ante na Humcu pokraj Ljubuškog, Stipe je nakon šest godina provedenih u Prvom plinarskom društvu Zagreb prošlog mjeseca karijeru odlučio nastaviti u rukometnom klubu Füchse Berlin, gdje je potpisao ugovor na tri i pol godine, piše Story.

– Füchse ima strašan potencijal i na najboljem je putu da postane jedan od najboljih klubova u Europi. Baš sam se zato odlučio za taj klub iako sam imao i druge ponude. Bundesliga je najbolja na svijetu i tu se želim dokazati – rekao je Mandalinić kojem je to prvi inozemni angažman.

Promjena adrese stanovanja nije mu teško pala jer uz to što se raduje novim sportskim izazovima, uz njega je najveća životna potpora, supruga Matea, ali i dugogodišnji prijatelji i suigrači u njemačkom prvoligašu – Jakov Gojun, Marko Kopljar i Drago Vuković s kojima je mnogo razgovarao o prvom transferu. Osim što je 25-godišnjima Stipi i Matei protekli Božić bio prvi daleko od obitelji i doma, ujedno im je bio prvi otkako su supružnici.

– Prvi zajednički i nikad ljepši – napisala je Matea ispod fotografije na kojoj uz božićno drvce poziraju u novom domu u Njemačkoj. Iako obitelj nije bila s njima, blagdani su prošli u veselom ozračju zahvaljujući Stipinim suigračima kojima se pridružio i Domagoj Duvnjak s dugogodišnjom djevojkom Lucijom.

Splićanin je svoju nježniju polovicu, specijalisticu međunarodnih odnosa i diplomacije, zaprosio u lipnju 2016., a u svibnju prošle godine vjenčanje kod matičara bilo je uvertira u veliko slavlje u Ljubuš-kom, Mateinu rodnome mjestu. Mladence je vjenčao Matein ujak, a na izlasku iz crkve dočekalo ih je 400 uzvanika s balonima, pljeskom i pjesmom. Prvi bračni ples par je otplesao uz romantične stihove glazbenika Petra Graše i njegove pjesme ‘Srce za vodiča’, a posebno dirljve bile su i riječi koje je tada mladenka uputila svom suprugu.

– Ljubav je izbor, a ja sam izabrala voljeti tebe – Stipe. Moj san: imati tebe, ostvario se. Naše nesavršenstvo postaje sada savršeno – zajedno smo. Stipe, ljubavi moja, nadam se da znaš da si kod mene na sigurnome. Od mene si beskrajno voljen, a Bog nas voli još i više. Idemo zajedno s Božjim blagoslovom u neizvjesni život koji će nam On učiniti sigurnim. Voli te do neba tvoja Matea – rekla je tada.

Supružnici su se nakon toga uputili na medeni mjesec koji su proveli u Grčkoj, na jednom od najljepših otoka – Santoriniju. No sve što je lijepo kratko traje pa su tako Stipu čekale klupske obaveze, a nakon njih i one reprezentativne uoči Europskog prvenstva koje trenutačno pratimo. Tijekom ovog natjecanja kojemu smo domaćini već drugi put s tribine ga više ne bodri zaručnica nego supruga, a to je zasigurno dovoljan motiv da pokuša dati sve od sebe kako bi europskom zlatu iz Crne Gore, svjetskom srebru iz Turske te bronci sa Svjetskog prvenstva iz Španjolske pridodao  medalju s Europskog prvenstva u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250