Piše D  /  04.08.2021., 12:39h

Portal Dnevnik.ba je među najstarijim aktivnim news portalima na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini. S radom je počeo još 2002. godine kada se internet novinarstvo tek počelo razvijati. Do danas se Dnevnik.ba razvio u medij koji promovira novinarsku etiku i poštivanje novinarskih standarda izvještavanja. S namjerom da sadržajno pokriva cijelu Bosnu i Hercegovinu, Dnevnik. ba se kontinuirano razvija. S redakcijom u Mostaru, portal ima razvijenu dopisničku mrežu u Sarajevu, Jajcu, Vitezu, Žepču, Neumu, Širokom Brijegu, Grudama, Kiseljaku i drugim mjestima. Uvjereni u vladavinu zakona, Dnevnik.ba posluje u skladu s važećim zakonskim propisima.

Dnevnik.ba je član Vijeća za tisak u BiH

Dnevnik.ba je punopravni član Vijeća za tisak u BiH. Reagiranja na izvješćivanje portala možete slati na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

1. Dnevnik.ba poštuje politiku društvene mreže Facebook kad je u pitanju provjeravanje činjenica te uspješno surađuje s domaćim fact-checkerima Raskrinkavanje.ba i Faktograf.hr

2. Dnevnik.ba je punopravni član i jedan od osnivača Vijeća za tisak i online medije BiH, samoregulacijskog tijela koje prati poštivanje etičkog novinarskog kodeksa u bosanskohercegovačkim tiskanim i online medijima. Dnevnik.ba u punini poštuje etički kodeks Vijeća za tisak kao i globalne etičke kodekse novinarstva.

3. Dnevnik.ba je bez rezervi uvijek spreman objaviti demant ili ispravku pogrešnih navoda ili činjenica. Cilj portala Dnevnik.ba je po svaku cijenu istinito i objektivno izvještavati javnost o događajima u BiH i svijetu. 

19. srpanj 2024 22:23