StoryEditor
skandal u emisiji uživo

Zvijezda Reala poludjela na optužbe da ‘pleše kao majmun‘: ‘Rasistu, neću stati!‘

Piše desk  /  17.09.2022., 09:45h

Brazilski napadač jasno se oglasio nakon uvreda koje su osvanule na televiziji

Napadač Real Madrida Vinicius Junior igra sjajan nogomet, proglašen je Realovim igračem mjeseca, ali proživljava i pravu dramu zbog načina na koji proslavlja golove, prenose Sportske novosti.

Naime, predsjednik španjolske udruge sportskih agenata Pedro Bravo izvrijeđao je napadača Real Madrida na El Chiringuito TV-u dok je raspravljao o proslavi golova 22-godišnjeg Brazilca. Bravo je tu proslavu usporedio s "majmunskim plesom".

"Postao sam žrtva ksenofobije i rasizma u jednoj izjavi. Ali nije sve to počelo jučer. Ipak, uvijek nastojim biti profesionalac i uzoran građanin. To ipak nije dovoljno, ne motivira kukavice da agresivno govore o ljudima koje niti ne poznaju. Scenarij uvijek završava isprikom i riječima "Bio sam krivo shvaćen". Ali ponavljam za tebe, koji si običan rasist: "Neću prestati plesati. Bilo na Sambadromeu, na Bernabéuu ili bilo gdje drugdje", napisao je Vinicius na društvenim mrežama.

Real Madrid je poslao poruku da "želi pokazati svu svoju ljubav i podršku Viniciusu Junioru, igraču koji nogomet shvaća kao stav prema životu temeljen na radosti, poštovanju i sportskom duhu".

Nakon ovog incidenta brazilskog igrača su javno podržali trostruki svjetski prvak Pelé i brazilski reprezentativac Neymar.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 01:13