StoryEditor
kvalifikacije za ligu prvaka

Zvezdaš iz Knina slavio obranjeni kazneni udarac pa 13 sekundi kasnije primio pacerski gol

Piše desk  /  24.08.2022., 07:20h

Crvena zvezda je na Marakani odigrala uzvratnu utakmicu play-off runde kvalifikacija za Ligu prvaka protiv izraelskog Maccabi Haife i ispala.

Izraelci su u Beograd stigli s prednošću od 3:2, a Zvezda je to preokrenula do 43. minute golovima Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića. Do kraja je srpski predstavnik primio dva gola i Maccabi je prošao dalje s ukupnih 5:4.

Zvezdi je presudio autogol u 90. minuti, ali je i prvi gol Izraelaca pokazao kako bi ovo mogla biti bolna večer za Zvezdu.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena sviran je penal za goste. Milan Borjan, kanadski Srbin rođen u Kninu, obranio je udarac Dolevu Hazizi, ali je u nastavku akcije primio pacerski gol koji je, pokazat će se, njegovu momčad koštao plasmana u najelitnije nogometno natjecanje.

Borjan je poznat po tome što često ističe svoje krajiško podrijetlo, koje i dalje smatra srpskom zemljom. "Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina", poručio je ranije ove godine.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:49