StoryEditor
podbačaj u veleslalomu

Zubčić: Ovo mi je najgori dan u posljednje tri godine, dobio sam stvarno dobru šamarčinu

Piše desk  /  13.02.2022., 09:38h
Hrvatski skijaši Filip Zubčić i Samuel Kolega zauzeli su deseto, odnosno 21. mjesto u današnjoj veleslalomskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama.

Nakon prve vožnje u kojoj je Zubčić bio 15., a Kolega 24., potom i odgode zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, druga je odrađena u boljim uvjetima, a u konačnom poretku obojica su popravila svoje rezultate. Pobijedio je Marco Odermatt ispred senzacionalnog Slovenca Žana Kranjeca i Mathieua Faivrea.

"Jedino što je bilo bolje u drugoj vožnji je to što nisam skijao kao kukavica, prvi lauf sam odskijao toliko loše da su me dobili neki skijaši koji ne voze Svjetski kup. Drugi lauf nisam bio pretjerano brz, ali je bilo života u tom mom skijanju. Nisam izgubio nadu da se da nešto napraviti u drugoj vožnji. Ja sam uvijek borben i uvijek se borim do kraja. Nisam otišao odraditi drugu vožnju jer moram, nego da osvojim medalju. Nisam uspio", rekao je Zubčić nakon utrke za HTV.

"Gornji dio staze nije mi odgovarao, nisam uspio naći ritam. Srednji i donji dio sam odradio solidno. Svi smo prvi put na ovoj stazi. Ovo je možda moj najlošiji dan u zadnje tri godine. Ovo će me sigurno motivirati. Nekad te šamarčina može dobro motivirati, a danas sam dobio stvarno dobru šamarčinu, zaostajao sam 2.7 sekundi. To je kao da sam dobio nokaut u prvim sekundama borbe", rekao je Zubčić.

Nahvalio je Zubčić i Slovenca Kranjeca koji je najveće iznenađenje današnjeg veleslaloma: "Kranjo je izvrstan skijaš. Već je u vrhu 5-6 godina. Izdogađale su mu se neke ružne stvari koje su ga unazadile, ali danas je pokazao da je odličan skijaš", zaključio je hrvatski skijaš koji će imati priliku za medalju i u slalomu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:14