StoryEditor
premijer liga bih

Zrinjskom pripao ‘Mostarski derbi‘: Nemanja Bilbija se upisao u povijest Plemića

Piše T.R.  /  15.10.2021., 18:52h
Nogometaši Zrinjskog slavili su u ‘Mostarskom derbiju‘ s 1:0 na gostovanju kod Veleža u 13. kolu Premijer lige BiH.

Kao što se i najavljivalo, bio je to tvrd i težak derbi. Loš teren, jak vjetar, a i igra pred praznim tribinama dodatno su otežavali igru te u prvom poluvremenu nismo ni vidjeli udarac u okvir gola.

Velež je u prvom dijelu bio konkretnija ekipa i imali su nekoliko prekida iz opasne zone, ali je završnica izostala. No, najbolju priliku imao je Zrinjski kada je Juranović probio po lijevoj strani i povratnom loptom pronašao Tičinovića koji loše puca preko gola.

Skroman je bio i početak drugog dijela, ali kada imate napadača kao što je Nemanja Bilbija onda nemate straha. Kapetan Zrinjskog ponovno je pokazao kakav nos ima za gol. Nakon ubačaja pogriješio je vratar Veleža Bogdanović, a lopta dolazi do Bilbije koji je rutinski glavom šalje u mrežu.

Ovim golom Bilbija je ušao i u povijest Zrinjskog jer mu je ovo bio 75. gol za Plemiće čime se izjednačio s Krešom Kordićem kao najbolji strijelac u povijesti mostarskog kluba. Inače, Bilbiji je ovo bio osmi gol u sezoni.

U nastavku, dobru priliku je imao kapetan Rođenih Denis Zvonić kada je pucao glavom, a sveprisutni Bilbija s gol linije otklanja opasnost.

U finišu susreta Velež je ostao s desetoricom na terenu jer je Slaviša Radović dobio drugi žuti karton.

Ovom pobjedom Zrinjski je povećao prednost nad Tuzla Cityjem i pobjegao za 4 boda, ali Tuzlaci imaju i dvije utakmice manje. Velež je s novim porazom ostao na 10. mjestu s 12 bodova.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
18. travanj 2024 19:42