StoryEditor
wwin liga

Zrinjski slavio u velikom mostarskom derbiju

Piše fena  /  13.04.2024., 17:58h

U derbiju 26. kola WWin lige BiH Zrinjski je na svom terenu pobijedio Velež 1:0.

Zrinjski je odigrao odličnih uvodnih 25 minuta utakmice. Domaći su u tom razdoblju dominirali te su postigli vodeći pogodak. Strijelac nakon prekida u 9. minuti bio je Mario Ćuže.

Nakon što je u 25. minuti zbog ozljede iz igre morao veznjak Zrinjskog Filip Bradarić, Velež je uspio uspostaviti ravnotežu.

Igralo se do odlaska na odmor uglavnom na sredini terena, a gosti su najbliži pogotku bili u 42. minuti kada je Giorgi Guliashvili iz slobodnog udarca s 20 metara pogodio vratnicu.

Uspjeli su Rođeni u nastavku uraditi ono što je malo koja momčad u stanju: natjerati Zrinjski da se brani na svom terenu, ali nisu uspjeli realizirati nekoliko izglednih prilika.

Velež je najbliže pogotku bio u 68. minuti kada je s 15 metara iskosa gađao Emir Halilović, a na putu do gola ispriječila se vratnica.

Zrinjski je čekao na pogrešku Veleža, a ona je došla već u sljedećem napadu. Matija Malekinušić i Tomislav Kiš su bili u situaciji jedan-na-jedan s vratarom gostiju, ali je u oba navrata pobjedu odnio Osman Hadžikić.

Plemići su još jednu veliku priliku propustili u posljednjoj minuti susreta. Mario Tičinović ukrao je loptu pred Veležovom golom, ali ni on nije uspio svladati Hadžikića pa je utakmica završila rezultatom 1:0.

Ranije u subotu GOŠK je u gostima pobijedio Zvijezdu rezultatom 2:1.

Na ljestvici Borac je vodeći sa 62 boda, Zrinjski je drugi s 55, a Velež treći s 43.

Na drugom kraju ljestvice su Igman i Željezničar s po 26 bodova te posljednja Zvijezda sa 17.

25. travanj 2024 00:50