StoryEditor
premijer liga bih

Zrinjski slavio u Hercegovačkom derbiju: Široki pao u Mostaru bez ‘ispaljenog metka‘

Piše desk  /  05.10.2022., 20:45h

Zrinjski je u zaostaloj utakmici 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u hercegovačkom derbiju svladao Široki Brijeg s uvjerljivih 3:0.

Plemići su od prvog minuta krenuli ofenzivno prema protivničkom golu, a gosti s Pecare nisu imali pravi odgovor na igru domaćeg sastava.

Josipović je lagano zaustavio pokušaje Jukića i Bekića, ali u 25. minuti ni golman Širokog nije mogao ništa. Jukić je pronašao Nemanju Bilbiju, a napadač Plemića pogađa za 1:0.

Ovo je Bilbiji bio 130. pogodak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i sjajni napadač nastavlja povećavati brojku golova u društvu najboljih timova BiH.

Do kraja prvog dijela Zrinjski i dalje dominira. Nije međutim bilo onih istinskih šansi i na odmor se odlazi minimalnim vodstvom domaćeg sastava.

Identična slika na terenu viđena je i u nastavku, a prvu veliku šansu Plemići propuštaju u 50. minuti. Bekić sjajno pronalazi Jankovića, a ovaj iz dobre pozicije ne pogađa mrežu gostiju.

Isti igrač je nakon sat vremena igre imao pokušaj koji je izblokiran u posljednji trenutak. Široki je s druge strane rijetko bio na protivničkoj polovici i ništa tim Ivice Barbarića nije napravio u fazi napada.

Napadi domaćeg tima isplatili su se u 67. minuti. Tičinović ubacuje s desne strane, a Nemanja Bilbija je na pravom mjestu i pogađa za 2:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 78. minuti meča. Jukić iz prekida ubacuje, a Mario Tičinović glavom pogađa za uvjerljvih 3:0.

Širokobriježani u napadačkom dijelu igre večeras u Mostaru nisu pokazali apsolutno ništa. Zbog toga na kraju mogu biti zadovoljni što su primili samo tri gola jer je razlila lako mogla biti još veća.

Zrinjski je ovom pobjedom došao do 21. boda u sezoni i trenutno je na trećem mjestu, ali s dvije utakmice i bodom manje u odnosu na Željezničar i Široki.

Vikend Plemićima donosi duel protiv Željezničara na Grbavici, dok Široki ide u Banovića na duel protiv Slobode.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje Sofascore
25. travanj 2024 21:53