StoryEditor
premijer liga bih

Zrinjski se vraća s punim plijenom nakon teškog susreta u Banovićima: Utakmicu obilježio užasan sudar Ćorluke i Osmankovića. Bilbija ostao bez zuba

Piše desk  /  07.09.2022., 18:36h

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su u Banovićima u zaostaloj utakmici prvog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Slobode rezultatom 1:0 te se tako lagano vraćaju ka vrhu tabele.

Nakon 33 sekunde već smo vidjeli prvu priliku za Zrinjski. Ćuže je prihvatio na prsa jednu loptu u kaznenom prostoru Slobode i šutirao, ali pored gola.

U 20 minuti kontra Zrinjskog, Zlomislić je povukao loptu i dodao do Biblije koji se namješta na lijevu nogu i šutira pored gola.

Pet minuta kasnije Zlomislić u šansi nakon sjajnog centaršuta Jankovića iz slobodnog udarca, ali glavom prebacuje gol Bukvića.

Poslije toga jedno jako loše poluvrijeme u kojem je nervoza rasla kako je vrijeme odmicalo, prenosi SportSport.

Najviše je kulminiralo u 27. minuti kada je Nemanja Bilbija ostao bez (dijela) zuba poslije duela s Devedžićem.

Obojica su dobili žute kartone, Devedžiću zbog prekršaja, a Bilbiji zbog silnih prigovora prema sucu Admiru Musiću.

Dvije minute prije odlaska na odmor još jedna šansa za Zrinjski. Lijepa akcija Plemića je to bila, nakon povratne lopte netko šutira prema golu Bukvića, ali je blokirano.

Krenuo je Zrinjski ofenzivno u drugom poluvremenu. U 59. minuti rezervista Jukić je izveo korner, neko je glavom udario loptu koja odlazi visoko i pada na gredu gola Semira Bukvića.

Minutu nakon toga dvostruka izmjena kod Slobode. U igru su ušli i debitirali dvojica novih pojačanja, Stojan Vranješ i Amer Bekić, a onda hladan tuš za njih i suigrače.

Jukić je sjajno izveo slobodan udarac, a Barišić pogodio za, ispostavit će se, konačnih 0:1.

Do kraja smo vidjeli i užasan sudar Osmankovića i Ćorluke. Obojica su išli jako neoprezno, a bek Zrinjskog koljenom je u glavu udario stopera Slobode.

Doktorski timovi oba kluba su odmah ušli na teren, bila su spremna i nosila, no na kraju je dobra vijest da se Osmanković uspio pridići i izaći na nogama na terenu u zagrljaju dvojice doktora Slobode.

Sloboda je na kraju mogla i izjednačiti. Vranješ je u 95. minuti šutirao glavom, Čondrić odbija u korner nakon kojeg igrači Slobode dva puta pogađaju gredu, ali ostaje 0:1. 

U narednom kolu, već za vikend, Sloboda će dočekati Željezničar, dok će Zrinjski u goste kod Posušja.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:57