StoryEditor
premijer liga bih

Zrinjski se ozbiljno pojačao za nastavak sezone. Nakon trenera došla i tri važna igrača

Piše T.R.  /  09.01.2024., 13:16h

Aktualni prvak BiH, HŠK Zrinjski iz Mostara ozbiljno se pojačao za nastavak Premijer lige.

Plemići su nakon povijesnog igranja u skupini Konferencijske lige nakupili zaostatak u domaćem prvenstvu za banjalučkim Borcem koji im je pobjegao 7 bodova.

Loše igre u Premijer ligi bile su razlog za smjenu Krunoslava Rendulića kojeg je zamijenio Mario Ivanković kao privremeno rješenje.

Uprava Zrinjskog je novog trenera pronašla u Željku Petroviću, 58-godišnjem stručnjaku iz Crne Gore. 

Nakon bogate igračke karijere Petrović ostao je živjeti u Nizozemskoj gdje je nakon usavršavanja počeo trenersku karijeru kao asistent Ruuda Gullita na klupi Feyenoorda. Samostalno je vodio nizozemske klubove RKC Waalwijk, ADO Den Haag i Willem II, a radio je još u Portugalu (Boavista FC), Japanu (Urawa Red Diamonds), Bugarskoj (Botev Plovdiv) i Hrvatskoj (Inter).

Veliki dio trenerske karijere proveo je kao asistent renomiranim Nizozemcima - prvo Gullitu na startu karijere, a zatim Martinu Jolu na klupi HSV-a, Guusu Hiddinku s kojim je surađivao u ruskom Anžiju i najduže Dicku Advocaatu s kojim je radio u Sunderlandu, Utrechtu i Feyenoordu te na klupama reprezentacija Srbije i Iraka.

U Engleskoj je radio i kao asistent Izraelcu Avramu Grantu u West Hamu, a posljednji angažman imao je u aktualnoj sezoni u turskom klubu Adana Demirspor u kojem je bio u stručnom stožeru još jednog Nizozemca Patricka Kluiverta.

image

Željko Petrović

HŠK ZRINJSKI MOSTAR -

Ubrzo nakon predstavljanja Petrovića, Zrinjski je dogovorio prvo pojačanje za nastavak sezone i to na vratarskoj poziciji; Goran Karačić opet je postao igrač Plemića.

Suradnja između 27-godišnjeg Mostarca i osmerostrukog prvaka BiH je dogovorena na dvanaest mjeseci, Karačić je u redove Plemića stigao kao slobodan igrač nakon angažmana u turskom klubu Adana Demirspor, a dres matičnog kluba opet će obući nakon sedam i pol godina.

U sezoni 2015./2016. Karačić je bio vrlo važan igrač u osvajanju našeg četvrtog naslova prvaka nakon čega je ostvario transfer u turski Adanaspor.

image

Goran Karačić

HŠK ZRINJSKI MOSTAR -

Zrinjski je u prije početka sezone doveo neka zvučna imena u veznom redu poput Filipa Bradarića i Andrije Balića, ali se hrvatski dvojac nije proslavio niti naigrao ‘Pod Bijelim Brijegom‘. No, u zimskoj pauzi stiglo je provjereno ime u vezni red u vidu Igora Savića.

Tako će Savić, koji je bio jedan od najvažnijih igrača Zrinjskog u osvajanju naslova prvaka 2022. godine, opet zaigrati u dresu s lentom, a 23-godišnji Mostarac potpisao ugovor u trajanju do 31. svibnja 2026. godine.

U rujnu 2022. godine Savić je ostvario transfer u ruski FK Torpedo Moskva, dok se u redove Plemića vraća nakon angažmana u belgijskom klubu SV Zulte Waregem.

image

Igor Savić

HŠK ZRINJSKI MOSTAR -

Posljednje pojačanje u zimskom prijelaznom roku je Filip Brekalo, 21-godišnji lijevi branič koji u Zrinjski stiže na posudbu do kraja sezone iz zagrebačkog Dinama. Brekalo je u prošloj sezoni nastupao za NK Varaždin i ND Gorica, dok je u prvom dijelu aktualne sezone bio član NK Dugopolje.

image

Filip Brekalo

HŠK ZRINJSKI MOSTAR -

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 02:52