StoryEditor
premijer liga bih

Zrinjski se na najbolji mogući način oprostio od navijača za ovu godinu: Plemići dominantno otišli na zasluženi odmor

Piše desk  /  03.12.2021., 20:23h
Plemići su dominantno okončali prvi dio sezone u Premijer ligi i danas je lagano savladan Leotar uz čak osam pogodaka na ovom susretu. Rezultat je bio 6:2 za Mostarce.

Od samog početka ovog meča Zrinjski dominira. Bilbija je u 12. minuti prvi prijetio, neprecizno, a već u narednom napadu Savić udarcem s 30 metara pogađa gredu.

U 16. minuti Plemići stižu do vodstva. Ateljević ruši Juranovića u kaznenom prostoru, a sudac Deljković pokazuje na bijelu točku. Nemanja Bilbija je precizan za 1:0 i 17. gol u sezoni za sjajnog napadača.

I nakon gola nastavljena je dominacija domaćeg tima. Vukanović skida zicer Juranoviću, a zatim Mašić sa šest metara promašuje prazan gol, prenosi SportSport.ba.

Zrinjski do drugog gola stiže u 31. minuti. Juranoviću golman Vukanović ponovo skida zicer, ali ovog puta lopta se odbija do Ivana Jukića koji prvim pogotkom u sezoni zabija za 2:0.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a samo što je počelo drugu poluvrijeme Zrinjski postiže i treći pogodak.

Ponovo velike zasluge za gol ima Nemanja Bilbija. Lijepo je poslužio Igora Savića koji zabija za 3:0 u 49. minuti meča.

Savić je u novoj šansi i u 56. minuti, Vukanović ponovo brani, a zatim je domaći tim malo spustio gas. Napravljeno je nekoliko izmjena, a one su se u 68. minuti treneru Jakiroviću isplatile.

Almir Bekić šalje loptu prema Šipovcu, danas veoma slabi Ateljević griješi, Vukanović nemoćno gleda, a Šipovac pogađa za 4:0.

Tri minute kasnije još jedan rezervist zaslužan je za gol. Gadže je ubacio u sredinu kaznenog prostora, a Ateljević nespretno reagira i šalje loptu u vlastitu mrežu za uvjerljivih 5:0.

Nije domaći tim ni nakon petog gola stao. Posebno su aktivni u napadu bili Gadže i Šipovac, a ovaj duo je u 78. minuti imao dvije sjajne šanse da promijeni rezultat.

Prvo je Vukanović uz pomoć vratnice skinuo slobodnjak Gadžeu, a zatim Šipovac ne zabija na otvoren gol iz odbitka.

Leotar iz prve šanse na utakmici u 79. minuti dolazi do gola. Asim Zec lijepo proigrava Miloša Aćimovića, a ovaj pogađa za 5:1.

Dvije minute kasnije ponovo je na sceni Zec. Izborio je penal, a zatim ga i sam realizirao za 5:2.

U 83. minuti Plemići stižu do šestog gola. Bilbija proigrava Šipovca, a ovaj zabija za 6:2, što je na kraju bio i konačan rezultat meča.

Zrinjski prvi dio sezone završava kao prvi sa 48 bodova i u odličnoj su poziciji pred drugi dio sezone.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
18. travanj 2024 15:22