StoryEditor
premijer liga bih

Zrinjski potopio Radnik i došao do 13. uzastopne pobjede, Bilbija hat-trickom srušio rekord

Piše desk  /  19.03.2022., 21:33h
Nogometaši Zrinjskog su u 23. kolu Premijer lige BiH pobijedili Radnik s visokih 4:0.

Ono što je Bayern u Bundesligi, to je ove sezone Zrinjski u Premijer ligi BiH. Mostarci su isuviše dominantni i prosto izgleda da ih je nemoguće zaustaviti, a pitanje je dana kada će ovaj tim i matematički osigurati sedmi naslov prvaka BiH, prenosi SportSport.ba.

Večeras je briljirao Nemanja Bilbija, koji je postigao hat-trick i tako "poslao poruku" izborniku Ivaju Petevu, koji ga je izostavio i za prijateljske mečeve BiH u ožujku. Svojim igrama Bilbija je apsolutno zaslužio poziv, a Petevu nije ni večeras kasno da uzme mobitel u ruke i okrene broj sjajnog napadača, izvini mu se za dosadašnje ignoriranje i pozove ga na okupljanje. 

Bilbija je spektakularnu noć otvorio u 22. minuti golom na asistenciju Kerima Memije. Mario Tičinović je u 36. minuti pogodio za 2:0, a Bilbija pred sami odlazak na odmor postigao novi gol.

Sjajni golgeter je u petoj minuti nastavka postigao novi gol, hat-trick, te je time riješio sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, oko pobjednika večerašnjeg duela. Gosti iz Bijeljine bili su potpuno nemoćni i sa 16 bodova ostat će zakovani za dno tabele.

Zrinjski je stigao do 19. pobjede i ima čak 60 bodova, 19 više od Tuzla Cityja, koji istina ima i utakmicu manje jer sutra dočekuje Rudar Prijedor.

Noć premijerligaških rekorda u Mostaru

Plemićima je ovo večeras bila 13. uzastopna pobjeda u Premijer ligi BiH. Time su postavili novi rekord, a prethodni je držao Željezničar u sezoni 2013/14, kada je pod tadašnjim vodstvom trenera Amara Osima ovaj tim uvezao 12 pobjeda.

Zrinjski će u sljedećem kolu u derbiju ugostiti Tuzla City i ima priliku da postavi novi rekord. Rekorde piše i sjajni Bilbija, koji je postigao čak 24 gola, dok drugoplasirani na listi strijelaca Sulejman Krpić ima duplo manje, odnosno 12 golova.

Bilbija je srušio rekord bivšeg napadača Sarajeva Emira Obuće po broju pogodaka u jednoj sezoni Premijer lige.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
23. travanj 2024 07:04