StoryEditor
liga prvaka

Zrinjski poražen u Kišinjevu: Plemići bili bolja momčad, ali ponovno nesretno ispali iz Lige prvaka

Piše T.R.  /  12.07.2022., 20:56h

Nogometaši Zrinjskog poraženi su u 1. pretkolu Lige prvaka od moldavskog Sheriffa. Nakon što je u Mostaru bilo 0:0, u uzvratu u Kišinjevu, slavili su ‘domaćini‘ s 1:0 i to autogolom Savića.

image

Početne postave

FACEBOOK/TWITTER -

Prvu veću priliku imao je Šerif u 8. minuti kada je Akanbi pucao iz teške situacije, praktički iz mrtvog kuta, a lopta prolazi pokraj druge vratnice.

U 11. minuti Tičinović se našao u prilici nakon što se ubacio iz drugog plana, ali lopta mu je malo pobjegla, već ga je i stigao branič domaćina, te je pucao pored gola.

Sheriff je u početnoj fazi utakmice imao veći posjed, ali vjerojatno su im ga igrači Zrinjskog svjesno prepustili jer su Moldavci kontraška momčad, što su i pokazali u 17. minuti kada su oduzeli loptu Plemićima u opasnoj zoni, ali udarac Yansanea je bio loš.

Ipak, u 22. minuti Sheriff dolazi do vodstva nakon kornera, a mrežu Čondrića je nesretno glavom zatresao Savić i domaćini auto golom dolaze do 1:0.

No, pokazao je Zrinjski kako ga taj pogodak nije uzdrmao i nekoliko minuta kasnije, Bilbija je imao veliku priliku da poravna rezultat. No, napadaču Zrinjskog lopta je previše pobjegla na lijevu stranu i pucao je preko gola te je propala velika prilika.

Do kraja poluvremena Sheriff je kontrolirao utakmicu te se na odmor otišlo bez većih uzbuđenja.

Jakirović se za nastavak odmah odlučio na tri promjene. U svlačionici su ostali Zlomislić, Bekić i Ćuže, a ušli su Kamenar, Memija i Mandić.

U 51. minuti Zrinjski je imao priliku iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, ali je Bilbija pucao visoko preko gola. Minutu kasnije, lopta se odbija do Memije koji sa 16 metara iz prve puca, ali i on visoko preko gola.

U drugom poluvremenu je Zrinjski očekivano preuzeo inicijativu, momčad Sergeja Jakirovića je dobro igrala, a u 65. minuti došla je najveća prilika na utakmici. Tičinović je ubacio s desne strane, Bilbija je ponovno umakao pažnji svog čuvara i pucao s pet metara glavom, ali Abalora sjajno brani i ostavlja Sheriff u vodstvu.

Minutu kasnije visoki presing Zrinjskog je umalo urodio plodom. Janković je pritisnuo vratara Abaloru, ali nije uspio presjeći njegov pas, a lopta mu je prošla ispod noge. Velika šteta.

U 76. minuti nova velika prilika za Zrinjski. Nakon kornera do lopte dolazi Kamenar koji je s 15 metara uputio prizemni udarac. lopta prolazi kroz šumu nogu, Abalora je već bio svladan, ali ponovno Plemići nisu imali sreće i udarac odlazi pored gola.

U 80. je zaprijetio i Sheriff nakon oduzete lopte na 40-ak metara od gola. Pernambuco se našao u sjajnoj prilici, ali Čondrić je dobro postavljen i brani njegov udarac, u nastavku je oprobao i Badolo, ali veoma neprecizno pored gola. Bila je ovo i jedina prava prilika Sheriffa u ovom dvomeču.

U posljednjih 5 minuta sve karte je u napad bacio Jakirović, dok je trener Moldavaca Stjepan Tomas, naravno, odlučio čuvati ovaj rezultat.

Pokušavao je Zrinjski do kraja susreta doći do izjednačenja, Moldavci su se skroz povukli u krilo Abalori, ali su uspijevali otklanjati ubačaje Plemića. 

Takvom igrom otvarala se prilika za Sheriff iz kontre, a jedna je takva stigla duboko u sudačkoj nadoknadi kada je Momo Yansane pobjegao, ali Čondrić sjajno izlazi i brani njegov udarac.

Na kraju je završilo 1:0 i Plemići su ispali iz Lige prvaka. Nesretno jer se slobodno može reći kako je bio bolja momčad u ovom dvomeču.

Sheriff u drugom pretkolu Lige prvaka čeka boljeg iz duela Maribor - Shaktyor Soligorsk, dok će Zrinjski europski put nastaviti u drugom pretkolu UEFA konferencijske lige.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:30