StoryEditor
konferencijska liga

Zrinjski na nevjerojatan način ispao od Slovana: Doslovno ih je jedna minuta dijelila od povijesnog uspjeha

Piše desk  /  25.08.2022., 23:29h

Nogometaši Zrinjskog nisu se plasirali u skupinu Konferencijske lige nakon prave drame i penala u Bratislavi.

Nakon produžetaka bilo je 2:1 te je uslijedila lutrija jedanaesteraca, a tamo se bolje snalaze Slovaci.

Uvodnih 10 minuta ovog meča nije ponudilo gotovo niša, da bi potom Slovan u 11. minuti stvorio dvije velike šanse. Čondrić skida udarac Šaponjića, a Jukić na zaustavlja udarac Greena na putu prema mreži.

Zrinjski prijeti golu Slovana dvije minute kasnije. Ilinković s 20 metara šutira pravo u golmana, da bi u 20. minuti Plemići promašili nevjerovatnu šansu.

Ćuže kreće sam prema golu Slovana. Izašao je sam pred Chavana, ali ne zabija pogodak i propada velika šansa.

U 26. minuti tri velike šanse za bh. prvaka u nekoliko sekundi. Vratar domaćeg tima skida udarce Ćužea i Jankovića, a zatim neko u posljednji trenutak izbacuje s noge Nemanje Bilbije.

Slovan tri minute kasnije stvara dvije nevjerovatne šanse. Čondrić brani udarac Kashije nakon kornera, a zatim udarac Greena s gol-linije izbacuje Memija i spašava svoj tim.

Do kraja prvog dijela još dvije odlične šanse za šampiona Bosne i Hercegovine. Prvo Jukić, pa zatim i Bilbija šutiraju iz dobrih pozicija, no nisu precizni i na odmor se odlazi bez pogodaka.

Treba istaći da je u finišu prvog dijela Ilinković morao napustiti meč zbog ozljede, a umjesto njega u igru je ušao Kamenjar.

Slovan ofenzivnije ulazi u nastavak meča. Međutim, obrana Plemića dobro je odrađivala posao i nije bilo prolaza za napadače Slovana.

Ipak, u 66. minuti iz prve prave šanse u nastavku domaći tim dolazi do vodstva. Samo što su ušli u igru Pauschek i Ramirez kreirali su prednost. Prvi je ubacio, drugi zabija za 1:0 i veliku radost domaćeg tima.

Domaći sastav potom kreće po pobjedu. Kaknava u 73. minuti stvara veliku šansu, Čondrić brani.

Dugo je trajala ofenziva prema golu Plemića. Preživio je Zrinjski ofanzivu Slovana, Ramirez promašuje prolaz dalje u 96. minuti i utakmica odlazi u produžetke.

Do 103. minute produžetka nije bilo previše uzbuđenja, a onda je stadion u Bratislavi utišan. Bilbija izvodi slobodan udarac, Chavan odbija loptu pravo na nogu Igora Savića koji postiže pogodak za 1:1.

Kankava je ostavio svoj tim na cjedilu nakon što je udario Nemanju Bilbiju, ali u posljednjim 121. minuti Ramirez spektakularno pogađa za 2:1 i odvodi utakmicu na penale.

U penalima bolje se snalaze igrači Slovana i odlaze u grupnu fazu natjecanja. Barišić i Malekinušić nisu iskoristili penale za Zrinjski dok kod Slovana zabio nije samo Kashia.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:04