StoryEditor
priopćenje

Zrinjski kritizirao medije: "Frapantna razina neprofesionalnosti"

Piše desk  /  14.04.2024., 18:37h

Nakon jučerašnjeg susreta Zrinjskog i Veleža i incidenta koji je uslijedio po završetku utakmice priopćenjem za javnost oglasio se HŠK Zrinjski u kojem je mostarski klub uputio kritike na račun neimenovanih medija.

„U danima uoči jučerašnje utakmice tog pozivanja na razum i mir itekako je nedostajalo, pogotovo od strane neodgovornih medija koji su, iako su se povišene tenzije jasno mogle osjetiti, pokazali frapantnu razinu neprofesionalnosti. Naime, umjesto da su jasno osuđivali svaki oblik nasilja, što je normalno u cijelom civiliziranom svijetu, oni su isto to nasilje zapravo izravno i neizravno poticali“, napisao je Zrinjski u svojoj objavi.

„Manjku profesionalizma svjedočimo i danas kada se opet potpuno neodgovorno i neistinito piše o jučerašnjim događajima. Smatramo vrlo manipulativnim i opasnim objaviti da su ‘navijači nakon posljednjeg sudačkog zvižduka preskočili ogradu i krenuli prema službenim prostorijama kluba‘, jer se tako u zabludu dovodi javnost koja može pogrešno zaključiti kako su navijači utrčali u teren s ciljem da napadnu igrače gostujuće momčadi, a što definitivno ne odgovara istini“, poručili su iz Zrinjskog.

Dodaje se kako su deplasirani napisi o mogućem oduzimanju bodova Zrinjskom zbog jučerašnjih izgreda.

„HŠK Zrinjski okreće se utakmici polufinala Kupa u srijedu protiv FK Sloga uz još jedan poziv svim dionicima našeg klupskog nogometa na razum i mir“, stoji na kraju objave.

Podsjećamo, prema navodima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), po završetku utakmice Zrinjski - Velež došlo je do narušavanja javnog red i mira, a situacija je stavljena pod kontrolu nakon intervencije policije. Epilog sukoba navijača Zrinjskog i policije je 16 oštećenih službenih vozila.

O događajima nakon utakmice oglasila i zaštitarska tvrtka Delta Security, čiji su djelatnici osiguravali utakmicu.

U njihovoj objavi navodi se da je do incidenta došlo zbog neodgovornog i neprimjerenog ponašanja jednog zaštitara protiv kojega je pokrenut stegovni postupak.

Dnevnik.ba

23. svibanj 2024 18:02