StoryEditor
liga prvaka

Zrinjski je u 2. pretkolu Lige prvaka: Nakon velike drame i penala Marić junak Plemića

Piše fena  /  18.07.2023., 23:04h

Zrinjski je na penale prošao u drugo pretkolo Lige prvaka i tako ispisao povijest kao prvi predstavnik Bosne i Hercegovine kojem je to uspjelo.

Prvu utakmicu u gostima pobijedio je Zrinjski 1:0, a u mostarskom uzvratu bilo je 3:2 za Urartu nakon produžetaka. Zrinjski će u drugom pretkolu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz ogleda Slovana Bratislave i Hesperangea. Prva utakmica ove dvije momčadi završila je 1:1, prenosi Index.hr.

Uoči utakmice najavljeni su teški uvjeti u Mostaru, gdje je tijekom dana temperatura bila i do 40 stupnjeva. Momčad Krune Rendulića puno je bolje otvorila susret i povela u 27. minuti. Ćorluka je ubacio s desne strane, a Bilbija glavom pogodio za vodstvo 1:0 u 27. minuti. Rezultat je poravnao u 74. minuti Grigoryan.

Sudac je dugo provjeravao regularnost tog pogotka, ali ipak ga je na kraju priznao. Grigoryan je u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena šokirao domaćine. Zabio je gol iz penala za vodstvo Urartua i odlazak u produžetke. Bilbija je tukao glavom na samom kraju, ali gostujući vratar fenomenalno je obranio njegov pokušaj.

Kiš ušao i zabio

U produžecima je ušao hrvatski napadač Tomislav Kiš, nekadašnji igrač Hajduka i odmah napravio sjajan posao. Najprije je izborio penal, a onda ga i realizirao u četvrtoj minuti produžetka. No nije to bio kraj. Maksimenko je ostao nečuvan u kontri u 108. minuti te je pogodio za novo vodstvo Urartua 3:2.

Zrinjski sad ima tri meč-lopte za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. Najprije igra drugo pretkolo Lige prvaka protiv boljeg iz duela Slovana i luksemburškog Hesperangea i tu bi prolaskom osigurao najmanje play-off Europa lige te samim tim kasnije igrao najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:28