StoryEditor
premijer liga bih

Zrinjski golom Juranovića uzeo sva tri boda iz Trebinja

Piše desk  /  11.09.2021., 18:38h
Nogometaši Zrinjskog slavili su u susretu osmog kola Premijer lige BiH protiv Leotara u Trebinju s minimalnih 1:0.

Zrinjski je kao favorit ušao u ovaj meč, a to se vidjelo po pristupu gostujućih nogometaša od samog početka.

Počeli su gosti da prijete u ranoj fazi susreta, a veliku šansu u šestoj minuti imao je Juranović, koji je pogodio gredu. U 10. minuti Bekić je izveo korner, Bilbija glavom loše šutira.

U 19. minuti Juranović pokušava atraktivno petom da matira Perišića, ali nije uspio. Potom Perišić brani udarac Bilbije na novi ubačaj Bekića, a u 24. minuti Ćorluka užasno šutira - visoko preko gola.

Mostarci su gol odluke postigli u 26. minuti. Bekić je izveo korner nakon kojeg je nastala gužva, na kraju lopta dolazi do Juranovića, a on prizemnim udarcem matira Perišića. Istina, ovaj je uspio da dođe do lopte, no bilo je kasno jer je već bila prešla gol-liniju.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjena na semaforu, a ni na terenu. Leotar je tek na trenutke uspijevao da napadne, ali nije bilo previše opasnosti po gol Kukića.

Leotar je u nastavku krenuo malo ofenzivnije u želji da izjednači, ali to je ostavljalo više prostora gostima, koji su stvorili nekoliko prilika.

Bilbija je imao dvije - tri šanse, ali danas sjajni napadač jednostavno nije uspio da pronađe put do Leotarove mreže. Međutim, pretvorio se u junaka gostiju kada je u finišu meča zaustavio loptu na samoj gol liniji, kada je Kukić već bio savladan. To je ujedno bila jedina i najbolja šansa za Leotar.

Zrinjski je izbio na drugo mjesto sa 15 bodova, a u narednoj utakmici i to za četiri dana će ugostiti Velež. Leotar, kome je ovo bio peti poraz u osmom meču, ide na teško gostovanje Sarajevu.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
18. travanj 2024 14:42