StoryEditor
trener mario ivanković:

Zrinjski dočekuje Aston Villu: "Najveći protivnik koji je dolazio u Mostar. Dolazi njihova najjača postava i to je privilegija za nas"

Piše fena  /  13.12.2023., 14:46h

U posljednjem kolu grupne faze Uefine Konferencijske lige Zrinjski će u četvrtak u Mostaru igrati protiv Aston Ville, u ovome trenutku jedne od najboljih ekipa u Europi.

Trener Zrinjskog Mario Ivanković rekao je na današnjoj konferenciji za medije kako je stanje ekipe bolje nego u posljednje dvije-tri utakmice.

- Što se tiče važnosti utakmice, sigurno je da je ovo najveći protivnik koji je dolazio u Mostar, ekipa koja trenutno možda igra najbolje i najatraktivnije u Europi, ekipa koja ima trenera sa šest-sedam europskih titula i to dovoljno govori o svemu. Utakmica je to koja je klubu došla kao nagrada nakon dugo godina kvalitetnog rada. Odigrat ćemo je najbolje što znamo i umijemo protiv jedne takve ekipe. Na kraju rezultat će biti kakav bude, a mi želimo naše navijače počastiti jednom atraktivnom utakmicom - izjavio je Ivanković.

Dodao je kako je velika čast i zadovoljstvo voditi Plemiće u sutrašnjoj utakmicu te je obećao kako će njegovi igrači dati svoj maksimum i ostaviti zadnji atom snage na terenu.

Aston Villa nedavno je slavila protiv dvije ponajbolje engleske ekipe, Arsenala i Manchester Cityja, a trener „Plemića“ dao je svoje mišljenje ima li ekipa iz Birminghama loše strane.

- Svaka ekipa ima svoje loše strane, ali oni su ih sveli na minimum. Vidjeli smo to u zadnje dvije utakmice, nevjerojatan je podatak da je u utakmici protiv Cityja odnos udaraca prema golu bio 22:2, City im praktički nije „prešao centra“. Mi smo svjesni toga, oni su drugi svijet za našu razinu – ustvrdio je Ivanković.

Prema posljednjim informacijama Aston Villa u Mostar dolazi u najjačem sastavu.

- Pravili smo razne analize, igrali su dvije teške utakmice, prvi su u skupini, čekaju ih teške utakmice u prvenstvu, pa smo razmišljali da će dovesti drugu ekipu. Kako sada stvari stoje, dolaze svi, najbolja njihova postava i to je privilegija za nas. Bolje je da brani Martinez koji je svjetsko ime nego neki junior ili slično. Čast nam ih je ugostiti, ljudi koji dođu vidjeti će poznate nogometaše i svjetske zvijezde, a i ja se radujem tome što su u full sastavu – kazao je trener mostarske ekipe.

Pet dana nakon Aston Ville Zrinjski ugošćuje Sarajevo u posljednjem susretu ove godine.

- Znamo da nam je Sarajevo puno važnija utakmica, ali sutrašnja utakmica je ipak privilegija igranja u europskim natjecanjima, izvesti ćemo igrače koji su najspremniji i koji su u najboljoj formi, a onda ćemo o Sarajevu razmišljati iza toga – poručio je Ivanković.

Dotakao se i svog mjesta u klubu, nakon što su se pojavile špekulacije kako Zrinjski pregovara s crnogorskim stručnjakom Željkom Petrovićem.

- Vjerujte da se na to ne obazirem, imam zadatak da sa igračima i svojim stručnim stožerom odradimo maksimalno sedam utakmica, pet prvenstvenih i dvije europske. Ostale su još dvije. Što će biti sutra to je na ljudima iz kluba da odluče – zaključio je Ivanković.

Kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija složio se s trenerom kako je sutrašnja utakmica, kao i igranje u europskom natjecanju, privilegija za njega i suigrače.

- Privilegija je velika, imali smo dosta dobrih utakmica. Ovo je bila jaka grupa, borili smo se. Cijelu karijeru sam se borio i spremao za ovo, u 33. godine je došla grupna faza i ja i igrači i svi u gradu uživamo u ovome momentu – kazao je Bilbija.

Osvrnuo se na prvu utakmicu protiv Aston Ville koju je Zrinjski izgubio u Birminghamu u posljednjim sekundama dvoboja.

- Ostaje žal što se tiče tog zadnjeg napada, stvarno smo se 85. minuta branili i borili. Nažalost, nisam uspio iskoristiti tu šansu u prvom poluvremenu, možda bi onda drukčije bilo. Kao djeca smo gledali utakmice (engleske) Premier lige, a već idući trenutak igramo na stadionu protiv ekipe iz te lige. Aston Villa je najveći protivnik, vjerojatno i u Ligi konferencije. Mi možda još nismo svjesni kakva ekipa dolazi u BiH, u godinama ispred nas će se pokazati kakav je ovo bio rezultat - naglasio je kapetan Plemića.

Bilbija je dodao kako ne osjeća nervozu uoči sutrašnje utakmice.

- Nema nervoze, na početku je možda bila najveća nervoza kada smo igrali ovdje protiv Urartua. To smo čekali da prođemo godinama pa da imamo više šanse za grupe i nakon te utakmice je spao najveći pritisak. Mislim da nitko ni u Birminghamu nije bio nervozan, uživali smo i igrali. Ovdje utakmica neće biti ništa puno drugačija. Tko god sutra bude izašao od Aston Ville, to su klase iznad nas i moramo biti realni. Mi smo ponosni i uživat ćemo u sutrašnjoj utakmici – rekao je Bilbija.

Na kraju press konferencije trener i kapetan su se zahvalili navijačima na podršci.

- Od Armenije do Nizozemske imali smo 12. igrača iza sebe, po tko zna koji put. Mi u svlačionici komentiramo odakle im volje i snage da idu na tako duga putovanja. Međutim, to su naši navijači, velika su nam podrška i hvala im na svemu – kazao je Bilbija.

Utakmica između Zrinjskog i Aston Ville na rasporedu je sutra u 18:45 sat na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:03