StoryEditor
premijer liga bih

Zrinjski danas u izravnom okršaju dvije najbolje ekipe u povijesti države ima priliku pokazati tko je gazda bh. nogometa i osvojiti 8. titulu

Piše desk  /  26.04.2023., 12:33h

Danas se igra jedan od derbija kola u Čitluku gdje će Zrinjski odmjeriti snage sa Sarajevom. O dominaciji Plemića ne treba mnogo trošiti riječi, a ono najvažnije za njih danas je reći da će, ako pobijede, i matematički osigurati osmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

"Utakmica protiv Sarajeva neće biti ni malo lagana, oni su zadnjih pet utakmica u pozitivnom nizu, ali smo i mi i nadam se da ćemo ponovno pružiti dobru igru i ubilježiti pobjedu, još malo produžiti pobjednički niz, te matematički osigurati naslov prvaka BiH", istakao je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

Ne dolazi ni Sarajevo s bijelom zastavom u Hercegovinu. Bordo tim je u dobrom nizu s remijem i četiri pobjede u posljednjih pet utakmica, a svaki bod im je bitan u borbi za Europu.

"U dobrom smo nizu i sljedeći duel očekujemo u pozitivnoj atmosferi među ekipom. Idemo da se nadmećemo i da pokažemo da zaslužujemo bolju poziciju nego što to ljestvica govori. Kada smo nastavili sezonu, upravo smo ugostili Zrinjski, gdje nismo pokazali naše pravo lice. Ekipa je sada već duže vremena na okupu, uigraniji smo i to je sada naša prednost u odnosu na tu utakmicu. Zrinjski je u fenomenalnom nizu od 16 pobjeda, a s novim trenerom su još uvijek bez poraza u nastavku sezone. Ja sam pred prethodnu utakmicu izjavio da mi nemamo pravo da kalkuliramo i da moramo ići svaku utakmicu na pobjedu. Tako će biti i u Čitluku gdje ćemo dati sve od sebe da prekinemo ovaj pobjednički niz njihove ekipe", riječi su Mirze Varešanovića, trenera FK Sarajevo.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:07