StoryEditor
crnom nizu nema kraja

Znate li koga je BiH posljednji put pobijedila u natjecateljskim utakmicama? Vjerojatno se ni u Savezu ne sjećaju

Piše T.R.  /  08.09.2021., 14:32h
Nogometna reprezentacija BiH nastavila je s crnom serijom bez pobjede u natjecateljskim utakmicama i sinoć u Zenici odigravši 2:2 protiv Kazahstana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Bilino polje sinoć je očekivalo pobjedu, neki su je već i proslavljali, ali onda šok... Duboko u sudačkoj nadoknadi Zainutdinov prizemnim udarcem iz slobodnjaka zaledio je Fanaticose.

Euforija, nakon remija u Strasbourgu protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza i minimalne pobjede u prijateljskoj utakmici protiv slabašnog Kuvajta (inače prva pobjeda nakon 656 dana), brzo je splasnula i Svjetsko prvenstvo se ponovno čini kao neki daleki nedostižni san.

A, koga je BiH posljednji put pobijedila u natjecateljskim utakmicama? Ta pobjeda dogodila se za nogometne prilike davne 2019. godine. Mjesto radnje: Rheinpark Stadion u Vaduzu i utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo protiv Lihtenštajna.

Zmajevi su tada slavili s 3:0 golovima Eldara Ćivića i Armina Hodžića (2). 

Skoro pune dvije godine se čeka na prvu pobjedu u natjecateljskim utakmicama. 

Valjda neće dočekati dvije godine bez pobjede i nadamo se kako će u sljedećem ciklusu napokon doći i pobjeda.

BiH će u listopadu i studenom odigrati preostale četiri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a priliku za prekinuti crni niz imaju upravo protiv Kazahstana za točno dva mjeseca - 9. listopada u gostima. Tri dana nakon toga još jedno gostovanje - u Ukrajini, a u studenom slijede dvije domaće utakmice protiv Finske i Ukrajine,

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 05:15